Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Tο Ταξίδι του Φερεϋντούν» κάνει στάση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

«Tο Ταξίδι του Φερεϋντούν», του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους βασισμένο στη ζωή του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ, θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας.

Οι εκπαιδευτικοί του .....

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους Οδηγούς Ασθενοφόρων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή του τακτική συνεδρίαση της 11/12/2013, λαμβάνοντας υπόψη τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και τις προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας απέναντι στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου
με την κατάργηση του κλάδου των οδηγών που εξήγγειλε ο ......

Το μεγάλο ντου: Εφοριακοί θα μπαίνουν στο σπίτι μας!

Ελέγχους κατ” οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος«, η.....

Η “Metron Analysis” καταγράφει ανατροπή

Δώρο… Χριστουγέννων συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της “Metron Analysis” για την εφημερίδα “Αυγή”, καθώς καταγράφει προβάδισμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας με τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Πιο συγκεκριμένα,.....

Τι λένε οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας για Καλλικράτη και Τατούλη

Πολλά τα προβλήματα των Δήμων,εξαιρετική η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Πέτρο Τατούλη

Σε έρευνα που διεξήγαγε το Arcadia Portal για τη φερεγγυότητα της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης, για την οικονομική κρίση απ’ την οποία δεν έμειναν ανεπηρέαστες ούτε οι δημοτικές αρχές αλλά και για τη συνεργασία των Δήμων με την περιφέρεια Πελοποννήσου, κλήθηκαν οι Δήμαρχοι του Νομού Μεσσηνίας να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, των οποίων προεκλογικά, η σημασία εντείνεται.

Το πόρισμα το οποίο προέκυψε μέσω της έρευνάς μας, πριν δούμε .......

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Καλαμάτα, Ημερίδα με θέμα "Η Εισαγγελική παρέμβαση στο Ποδόσφαιρο και το Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου".
Η ημερίδα έγινε σε .........

Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα ανά περιφέρεια (χάρτης)

Το 27,4% άγγιξε φέτος το Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Οι άνεργοι ανήλθαν ....

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 12-12-2013 ]

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ;

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Μιλάει εδώ και χρόνια η Αριστερά στην Ελλάδα, με τον συνήθη ξύλινο αριστερό λόγο , που ως φαίνεται δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο τους Έλληνες, για τα οικονομικά μονοπώλια, για τα κοινωνικά αγαθά-όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα- που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, για τις ταξικές διαφορές κλπ
Μέσα στις εμμονές του ........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Δεκεμβρίου 2013

Ποιες αποδείξεις του 2013 πρέπει να μαζέψουμε.

Για τη φορολογική δήλωση του 2014 μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ. Αν λείπουν αποδείξεις μπορεί να επιβληθεί ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.

Οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε αφορούν τα εξής:.....