Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ!

Αυτές τις ημέρες γίνεται απόπειρα για διάλογο που αφορά στις επερχόμενες αυτοδιοίκητικές εκλογές. Όλες οι απόψεις προσπαθούν να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στη βελτίωση του σημερινού τοπίου και επομένως είναι απολύτως σεβαστές και αποτελούν αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις !
Τα προβλήματα είναι τεράστια και ......

όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπαίτιοι για την χρεωκοπία της χώρας μας έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα! Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση με τα ισοπεδωτικά, απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα που παίρνει, έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό στη περιοχή μας ,(αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα),έχει φέρει σε απελπισία τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οδηγεί στο περιθώριο τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες στην περιοχή μας και οδηγεί τον αγροτικό μας πληθυσμό στην απόγνωση και τον πανικό με τα γνωστά προβλήματα από τις μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές και τα απανωτά κανόνια με θύματα κύρια τους αγρότες μας !

Τα μνημόνια του πατριώτη μας Σαμαρά που μεταλλάσσεται κατά το δοκούν και του Βενιζέλου που άκριτα ακολουθεί για να συντηρείται στην εξουσία, έχουν εξαφανίσει το κοινωνικό κράτος με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην υγεία μας να είναι επώδυνα και εξοντωτικά μια και τα ασφαλιστικά ταμεία όλων μας να αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για φάρμακα και περίθαλψη !Οι αποφάσεις των Σαμαρά –Βενιζέλου και των ημετέρων που μέχρι πρόσφατα τις υλοποιούσαν ,είχαν ιδιαίτερες επιπτώσεις στην περιοχή της Τριφυλίας , γιατί υποβάθμισαν το Νοσοκομείο μας με αποτέλεσμα να το οδηγούν στη παρακμή και τελικά στη συρρίκνωση και τη μετατροπή του σε ένα Κέντρο Υγείας ! Νομίζω ότι κανένας από μας δεν έχει ξεχάσει τους αγώνες που διαχρονικά έχουμε δώσει για να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο , παρά την κοροϊδία και τις υποσχέσεις των κυβερνώντων και των ανίκανων εγκάθετων ,για να μας πείσουν να καθόμαστε φρόνημα, να μην ανησυχούμε γιατί τα σχέδια που έχουν είναι να κάνουν το Νοσοκομείο μας δήθεν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων! Την κοροϊδία λοιπόν νάτην την έχουμε μπροστά μας και είναι η συνολική ΥΠΟΒΑΘΜΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ !

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος με την πολιτική των μνημονίων υποβάθμισαν την παιδεία μας με μείωση στο ελάχιστο των αντίστοιχων κονδυλίων, με απολύσεις και απαξίωση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου! Με κατάργηση ειδικοτήτων και τμημάτων στην Τεχνική Εκπαίδευση με αποτέλεσμα στην περιοχή μας να συρρικνωθεί το ΕΠΑΛ να απολυθούν οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να τρέχουν από εδώ και από κει χωρίς να γνωρίζει κανείς τελικά τι θα απογίνουν!
Τα μνημόνια και η ανικανότητα της υπάρχουσας αλλά ανύπαρκτης Δημοτικής Αρχής ,δεν άφησαν κανένα περιθώριο κοινωνικής πολιτικής από την Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα η Τριφυλία να είναι μια βρώμικη και παραμελημένη επαρχία και να θυμίζει έντονα τις δεκαετίες του 50 και του 60, με δρόμους σκαμμένους και όλο λακκούβες λες και είναι βομβαρδισμένο τοπίο ! Ακόμη και με χωματόδρομους μέσα στις πόλεις το 2014, που στις μέτριες βροχοπτώσεις μετατρέπονται σε χείμαρρους που δυστυχώς δεν έχουν παρασύρει μαζί τους τους υπεύθυνους για τη κατάσταση αυτή!

Με περιοχές όπως πχ αυτή του Λαγκούβαρδου που εν έτει 2014 οι κάτοικοι υποφέρουν από την παντελή έλλειψη νερού ύδρευσης και άρδευσης παρά τις υποσχέσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής λες και οι άνθρωποι της περιοχής ανήκουν σε παρασαχάρια Αφρικανική χώρα και αυτό μόνο και μόνο για να τους έχουν μόνιμους και αποκλειστικούς ψηφοφόρους !Να μιλήσουμε για τα σκουπίδια που και όταν τα μαζεύουν είναι σα να έχουν μείνει στη θέση τους μια και δεν υπάρχει μέριμνα να έχουμε άρτιους κάδους σε συγκεκριμένες θέσεις, που είναι χωρίς σκέπασμα, με τεράστιες τρύπες και φοβερά σκουριασμένοι και να έχουμε την απαίτηση από τους δόλιους τους υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν τι ? Να μαζεύουν τα σκουπίδια με τα χέρια άραγε η να κάνουν το αυτονόητο και δικαιολογημένο δηλαδή τα στραβά μάτια! Τι να πούμε για την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής για τα θέματα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της Τριφυλίας, με προγράμματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αγρότες γιατί κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας με ομορφιές και προϊόντα σπάνιας ποιότητας !

Αγαπητοί συμπολίτες και κάτοικοι της Τριφυλίας αυτά και όχι μόνο άμα δει κανείς αναρωτιέται γιατί δεν διαμαρτυρόμαστε, γιατί δεν αντιδράμε γιατί δεν παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και παραμερίζοντας τα κόμματα και τις κάθε είδους αγκυλώσεις, να κάνουμε επί τέλους το καθήκον μας: ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, γιατί της Τριφυλίας οι ΛΙΓΟΙ ΔΕΝ Της ΑΞΙΖΟΥΝ ! Μπορούμε, η στιγμή είναι κατάλληλη και η ευκαιρία που μας δίνεται ανεπανάληπτη ! Μπορούμε όλοι εμείς που κάνουμε ή που συμφωνούμε με αυτές και άλλες διαπιστώσεις, να χτίσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης του αυτονόητου στην περιοχή μας να καθίσουμε και να συνεννοηθούμε, να μιλήσουμε για εκείνα που εύκολα θα συμφωνήσουμε, να συζητήσουμε και να προτείνουμε λύσεις για αυτά που μας έχουν στερήσει γιατί είναι ανίκανοι και κοντόφθαλμοι και γιατί μέχρι σήμερα μας θεωρούσαν δεδομένους !

Φίλοι μου αυτές τις διαπιστώσεις κάναμε μερικοί από την περιοχή μας και προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε! Να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, να ξεφύγουμε από την αδράνεια και την αδιαφορία, να θυσιάσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και να συναντηθούμε στους δρόμους της διεκδίκησης και της πάλης , για να διώξουμε το παλιό και φθαρμένο, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια του απλού και αδιάφορου παρατηρητή και τελικά να πάψουμε να είμαστε συνένοχοι και να σταθούμε απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία που οι ιθύνοντες αντιμετωπίζουν τον τόπο μας !

Προσπαθήσαμε λοιπόν να συγκροτήσουμε μια ας πούμε Δημοτική Κίνηση ,αλήθεια με πολλή μεγάλη προσπάθεια και δυσκολίες, με λάθη και παραλήψεις, αλλά σίγουρα με μεγάλη αποφασιστικότητα και υπομονή , με ιδιαίτερη προσοχή ώστε αυτή η Κίνηση όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι πραγματικά ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, χωρίς οποιονδήποτε κομματικό προσανατολισμό, αλλά όμως να είναι έντονα πολιτική με προσανατολισμό σοσιαλιστικό με έντονο το στοιχείο της διεκδίκησης και της κριτικής της κεντρικής εξουσίας που σήμερα είναι υπεύθυνη για την περιφρόνηση των θεσμών την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και την ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση των ανθρώπων ! Οι δυσκολίες τεράστιες αλλά σιγά σιγά τις ξεπεράσαμε και σήμερα αισθανόμαστε μια μεγάλη ικανοποίηση ότι υλοποιήσαμε ένα όραμα που για πολύ καιρό φαινόταν ουτοπιστικό και απλησίαστο !Οικοδομήσαμε την « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική και Αδέσμευτη Κίνηση Τριφυλίας», με στόχο να ανατρέψουμε μια παγιωμένη κατάσταση τέλματος και αδιαφορίας για τα συσσωρευμένα προβλήματα στην περιοχής μας και να μη επιτρέψουμε στα ανδρείκελα και τους υποστηριχτές αυτών των απάνθρωπων πολιτικών να παριστάνουν τους μεσσίες και να προσπαθήσουν αύριο να μας πείσουν ότι θα αρθρώσουν λόγο και θα ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά σε αυτούς που τους διόρισαν για να υπηρετήσουν χωρίς αντιρρήσεις τις πολιτικές των μνημονίων!

Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όμως δεν μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας , το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό! Όμως εκείνο που τρέμουν οι αντίπαλοί μας είναι να μη βρεθούμε όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου Δημοκρατικού και Αριστερού χώρου ,στον ίδιο δρόμο και τύχει να συναντηθούμε !Γιατί τότε γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να μας παραδώσουν τα κλειδιά του Δήμου της Τριφυλίας ! Ας κάνουμε φίλοι μου την προσπάθεια ! Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο ! Γνωρίζω ότι πολλές φορές έχουμε διαφορετικές απόψεις για κάποια από τα θέματα που μας αφορούν ! Γνωρίζω ότι μας υπολογίζετε σαν μια δύναμη ανατροπής και εμείς σας λέμε να πάμε μαζί ! Χωρίς ίχνος εγωισμού, αλαζονείας, διάθεση ηγεμονισμού και πάθους για εξουσία ! Με βαθειά συναίσθηση ότι για να συνεννοηθούμε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αναγκαίες υποχωρήσεις μέσα στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και ευθύνης που οι περιστάσεις απαιτούν !Να παραμερίσουμε όλοι μας τις προσωπικές μας φιλοδοξίες ,(που βεβαίως είναι θεμιτές), και πάνω από όλα να τοποθετήσουμε τη θυσία που ο κάθε ένας από μας πρέπει να κάνει προκειμένου να υλοποιήσουμε τον υπέρτατο στόχο που είναι η συνεννόηση, η συμπόρευση, και η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα με έμφαση σε εκείνα τα σημεία που υπάρχει κοινή αντίληψη ,(που πιστεύω ότι είναι και τα περισσότερα), και να χαράξουμε ένα σχέδιο διεκδίκησης και επίλυσης!
Μία μόνο προϋπόθεση θα θέσω :Εμείς οι παλαιότεροι που λίγο πολύ με τον ένα η τον άλλο τρόπο ικανοποιήσαμε την υστεροφημία μας, ας αφήσουμε ζωτικό χώρο στη νεώτερη γενιά ,σε αυτούς που είναι σήμερα κύτταρα της παραγωγικής διαδικασίας και έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να δικαιούνται τα ηνία της διοίκησης του Δήμου μας ! Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε αυτή τη προσπάθεια και με την πείρα που διαθέτουμε θα είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι στο δύσκολο δρόμο προς την νίκη ! Ύστερα θα υπάρχει και σημαντικός ρόλος και για μας !Η πρότασή μας θα είναι :Η καινούργια Δημοτική Αρχή, να δεσμευτεί από τώρα ώστε να δημιουργήσει ένα σώμα από ας πούμε 25 έως 30 μέλη από εμάς που έχουμε άποψη και θέλουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά δηλαδή ένα είδος Γερουσίας που όμως θα συγκληθεί σε σώμα. Θα ασχολείται με κάθε θέμα που θα απασχολεί το Δήμο και οι πλειοψηφικές αποφάσεις της θα έχουν εισηγητικό χαρακτήρα ,ενώ οι ομόφωνες αποφάσεις της θα είναι υποχρεωτικές για τη Δημοτική Αρχή !

Φίλοι μου, κρατάμε μια μεγάλη ευκαιρία στα χέρια μας! Η συγκυρία, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ! Το στελεχιακό δυναμικό που μπορούμε να διαθέσουμε, είναι εκτός συναγωνισμού ! Η εμπειρία που διαθέτουμε όλοι μαζί ,τεράστια !Εκείνο που λείπει είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ !!!
Της Τριφυλίας λοιπόν ‘’ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΕΝ Της ΑΞΙΖΟΥΝ!
ΣΗΜ:Το κείμενο αυτό θα ήθελα να αποτελέσει μια προσπάθεια για διάλογο !Εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις και μόνο ! Δεν υποτιμώ καμιά προσπάθεια και άποψη που έχουν σα στόχο τη συνεννόηση όλων των Δημοκρατικών και Αριστερών δυνάμεων της περιοχής μας για να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή

Κυπαρισσία 23 Φεβρουαρίου 2014
Βασίλης Αβραμόπουλος