Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σοκ από τις ομολογίες για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη

Σοκ προκαλούν οι ομολογίες των δύο αντρών που συνελήφθησαν χτες το βράδυ από τους άντρες της Ασφάλειας Καλαμάτας για την δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου.

Οι δύο άντρες, ένας ......

18χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος Γεωργιανός, κάτοικοι του χωριού Χώρα, ομολόγησαν την πράξη τους, με τον καθένα από αυτούς να δίνει διαφορετική εκδοχή από τον άλλον.

«Συνευρέθηκαν και μετά τον χτύπησε με σιδερογροθιά»

Από την μεριά του, ο 18χρονος ονόματι Π. Ν., σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζει ότι πήγε μαζί με τον 24χρονο στο σπίτι του ιερέα προκειμένου να ζητήσουν χρήματα.

Όταν έφτασαν, το θύμα έκανε πρόταση στον Γεωργιανό να συνευρεθούν και έτσι οι δύο άντρες, ο ιερέας και ο 24χρονος, κατευθύνθηκαν προς την κουζίνα.

«Δεν ξέρω αν τελικά συνευρέθηκαν, όμως άκουσα κάποια στιγμή τον ιερέα να λέει στον Γεωργιανό 'πάρε', εννοώντας χρήματα. Στη συνέχεια ο παπάς βγήκε έξω από την κουζίνα γυμνός και τότε ο Γεωργιανός έβγαλε μια σιδερογροθιά από την τσέπη του και άρχισε να χτυπά τον αρχιμανδρίτη στο κεφάλι. Όταν λιποθύμησε τον μετέφερε στην κουζίνα, τύλιξε ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό και τον έπνιξε. Μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε το σπίτι από κοινού» ισχυρίστηκε.

«Ο 18χρονος σκότωσε τον ιερέα»

Αντίθετοι από αυτούς του 18χρονου φέρονται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, να είναι οι ισχυρισμοί του 24χρονου για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Ο 24χρονος, ονόματι Β. Ν., υποστηρίζει ότι όταν ο ιερέας βγήκε γυμνός από την κουζίνα, δεν τον χτύπησε ο ίδιος αλλά ο ανήλικος.

«Δεν τον χτύπησα εγώ, αλλά ο 18χρονος. Όταν ο ιερέας βγήκε από την κουζίνα, ο Π. Ν. άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι μέχρι που τον σκότωσε. Μετά τον μετέφερε στην κουζίνα, πήρε ένα πουκάμισο και τον έπνιξε».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Γυμνός με ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος ιερέας εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην κουζίνα του σπιτιού του από μία γειτόνισσά του, η οποία ανησύχησε επειδή δεν τον είδε στην λειτουργία.

Ο αρχιμανδρίτης κειτόταν στο πάτωμα τελείως γυμνός και είχε περασμένο ένα πουκάμισο γύρω από τον λαιμό του. Πρόκειται για το πουκάμισο με το οποίο ο δολοφόνος του προκάλεσε ασφυξία.

«Ο αρχιμανδρίτης είχε χάσει τις αισθήσεις του και έτσι ο δράστης είχε χρόνο να δράσει. Πήρε ένα πουκάμισο, το πέρασε γύρω από τον λαιμό του θύματος και το έπνιξε» είχαν αναφέρει αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

zougla.gr