Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Στο συνδυασμό Τατούλη Ε. Αλειφέρη, Περ. Μαντάς και Στ. Στασινόπουλος

Τα πρώτα ονόματα για την Περιφέρεια

Του Αντώνη Πετρόγιαννη - Θάρρος

Ακόμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φυσική «έδρα» του πρωθυπουργού, η σιωπηρή μέχρι σήμερα στήριξη της υποψηφιότητας του νυν περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος, αφού υπήρξαν φωνές που δε συμφωνούσαν με την κεντρική επιλογή.

Έτσι, η κατάσταση που διαμορφώνεται φαίνεται να την.......

αναγκάζει, ταυτόχρονα με το φόβο της ήττας και της πολιτικής αστάθειας που αυτή συνεπάγεται, να επιχειρήσει να «αποπολιτικοποιήσει» τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Εξ ου και επισήμως δε δίνεται το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, αν και όλοι οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ποιος στηρίζει ποιον.

Επιλέγει, επίσης, να μην προχωρήσει σε διαγραφές, αναμένοντας προφανώς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών.
Ταυτόχρονα, οι πιέσεις που η κυβέρνηση δέχεται από τα δεξιά της, αφού τουλάχιστον δύο, αν όχι τρεις, ακόμη υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια από τα άλλα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας», δημιουργούν σκηνικό αβεβαιότητας, αλλά και εντονότατη παρασκηνιακή γκρίνια.

Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν ότι η επιλογή του Π. Τατούλη ήταν η καλύτερη δυνατή τη δεδομένη στιγμή. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές για τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο σε κάθε Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», από τα πρώτα ονόματα που ακούγονται για τη Μεσσηνία είναι αυτά του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, της πρώην δημάρχου Μελιγαλά Ελένης Αλειφέρη, αλλά και του σημερινού επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Στέλιου Στασινόπουλου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποιος από τους συγκεκριμένους να είναι και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού Τατούλη.