Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση - Ενημέρωση Αλευρά από Αλεξανδρόπουλο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τον ενημέρωσε και για το εξαγωγικό ενδιαφέρον για τα αγγούρια

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο Προεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ.Αλεξανδρόπουλος Γιώργος, και συζήτησαν εκτός από τα αιτήματα και τους λόγους που οι αγρότες είναι σε κινητοποιήσεις και το σημαντικό θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και των άδειων συσκευασιών τους.
Επίσης ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η περίοδος .......

συγκομιδής αγγουριών και υπάρχει ικανοποιητικό εξαγωγικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο αποφασίστηκε να στηρίξουμε τον αγώνα των αγροτών, γιατί θεωρούμε δίκαια τα αιτήματά τους. Ο πρωτογενής τομέας, ανέφερε ο κ. Αλευράς , μπορεί να βοηθήσει ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν αποκτήσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα όχι μόνον ως προς την ποιότητα τους, αλλά και συμπιέζοντας το κόστος παραγωγής, είτε μέσα από τη μείωση της τιμής αγροτικών εφοδίων (μείωση Φ.Π.Α) , είτε με την ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, να παταχθεί η στρεβλή λειτουργία της αγοράς , μέσα από συγκεκριμένες δομές όπως. δημοπρατήρια, συμβουλευτική γεωργία και να χρηματοδοτούνται οι γεωργικές επενδύσεις με τους ίδιους όρους των αντίστοιχων της Ε.Ε.