Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Φιλιατρά: Αναβίωσαν για δεύτερη χρονιά οι Μπαρμπούτες. [ Φωτογραφίες και Video ]

Το πιο μικρό Μπαρμπουτάκι ντυμένο Ελεφαντάκι.
Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το έθιμο με τις Μπαρμπούτες που διοργανώνει ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού.
Ενα έθιμο παλιό που για κάποιους λόγους είχε σταματήσει κυρίως λόγω αδράνειας των ......

πολιτών αλλά και της διενέργειας του καρναβαλιού, άρχισε να ξαναπαίρνει σάρκα και οστά από πέρσι μετά από ιδέα που είχε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Οι μπαρμπούτες είναι μασκαράδες της αποκριάς κάθε ηλικίας μεταμφιεσμένοι με ότι παλιόρουχα υπάρχουν σε σεντούκια ντουλάπες ρούχα του παππού και της γιαγιάς και να μην γνωρίζονται.
Φέτος το τόπος συνάντησης τους ήταν η παλιά Λαίκή αγορά των Φιλιατρών όπου η συμμετοχή ήταν σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι και από εκεί συνέχισαν για μια μεγάλη βόλτα στην πόλη πειράζοντας και κάνοντας ευχάριστη φασαρία στους δρόμους.

Μιλώνγτας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε ότι η αναβίωση αυτή γίνεται για να ξεφύγει λίγο ο κόσμος που την γκρίζα πραγματικότητα που βιώνει να ξεχαστεί και να διασκεδάσει.

Εμείς οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πετυχημένη γιατί τα ίδια τα μέλη του ομίλου την αγκάλιασαν και φρόντισαν να παρακινήσουν και πολίτες να συμμετάσχουν. και το έχουν καταφέρει καλά.
Στόχος είναι κάθε χρονιά να είναι ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή.

Αμέσως μετά όλοι οι μασκαρεμένοι πήγαν βόλτα στους δρόμους της πόλης περνώντας από Δεκτεσσάρων Βορρέειο πλατεία και κατέληξαν ξανά στην παλιά Λαϊκή όπου ακολούθησε γλέντι με χορούς τραγούδια από τον Γιάννη Καφκά και Γιάννη Μπαμπή με κρασί και μεζέδες.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού ενώ σύμφωνα με τον όμιλο οι μπαρμπούτες θα λάβουν μέρος στο καρναβάλι των Φούληδων την επόμενη Κυριακή.
Θα το πούμε για μια ακόμα φορά ότι ο Όμιλος Δράσεων και πολιτισμού κατάφερε να αναβιώσει το πιο παλιό έθιμο των Φιλιατρών με τεράστια επιτυχία καθώς φέτος έγινε για πρώτη φορά το γλέντι μετά το τέλος της βόλτας.
Ευχόμαστε του χρόνου να είναι ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε slide show καθώς και video από τις μπαρμπούτες.