Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν την 25η Μαρτίου [εικόνες-βίντεο]


25 Μαρτίου, οι Γαργαλιάνοι, φόρεσαν τα γιορτινά τους, υπό τους χαρούμενους και συγκινητικούς ήχους των εορταστικών κωδωνοκρουσιών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η επετειακή Εθνική μας Εορτή με τη σημαία μας να ανεμίζει από άκρη σε άκρη στην περιοχή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία πλήθους πιστών και της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.

Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στην κεντρική πλατεία των.....

Γαργαλιάνων ο Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαργαλιάνων κ. Ελευθέριος Πανδής.

Εψάλη τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων από τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Ιωάννη Αδρακτά, από τον πρόεδρο της Δ.Ε. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, από τον Διοικητή του Α.Τ. Γαργαλιάνων, από τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος, από εκπροσώπους σχολείων και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης.

Το εθιμοτυπικό της ημέρας ολοκληρώθηκε με την επετειακή μαθητική παρέλαση, υπό την συνοδεία πάντα της υπέροχης Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, όπου τα νιάτα των Γαργαλιάνων καταχειροκροτήθηκαν ενώ ξεχώρισαν φορώντας και παραδοσιακές στολές.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε μια λιτή δεξίωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες!!!

Πατήστε εδώ και δείτε στο Gargalianoi On Line πλούσιο Φωτογραφικό ρεπορτάζ αλλά και Video από την παρέλαση των μαθητών στην γειτονική πόλη.

Χρόνια πολλά στους Γαργαλιάνους.