Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18-03-2014 στο Διοικητήριο με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Στη σύσκεψη .....

παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκπρόσωποι Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι θεσμοθετημένες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Αστυνομική Δνση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, 9ο Σύνταγμα Πεζικού, 120 ΠΕΑ, Λιμεναρχείο), εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων, Εκπρόσωποι Δήμων και Εθελοντές.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι για την καλή διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, πρώτιστη ανάγκη είναι η σωστή πληροφόρηση του κοινού. Τόνισε την προσφορά των εθελοντών, που πάντα βρίσκονται δίπλα στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, και είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι κατάλληλος συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων και ετοιμότητα.

Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν επί των ενεργειών τους, τόσο αυτών που προβλέπονται από τα σχετικά έγγραφα, όσο και αυτών που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τη σύνταξη μνημονίων ενεργειών των Δήμων. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό του και θα υπάρξουν ειδικές συνεργασίες για την πρόοδο και των επιμέρους υπηρεσιών & φορέων, όπου απαιτείται.