Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μαθήματα «ταχείας» ανάγνωσης!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους φίλους/φίλες bloggers και διαχειριστές για την φιλοξενία της σύντομης αυτής, «χρηστικής», παρέμβασής μου.
Εδώ στα blogs καταθέτω πολύ συχνά (και αποκλειστικά από τότε που σταμάτησα να συμμετέχω σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές) τις απόψεις μου για κοινωνικό-ψυχολογικά, πολιτικά, οικονομικά και Εθνικά θέματα.
Δηλώνω εξ αρχής, για να .....

αποφευχθεί κάθε παρεξήγηση, ότι ΔΕΝ υπάρχει ούτε καν υποψία «ειρωνικής διάθεσης» στην σημερινή παρέμβασή μου στα blogs καθώς είναι παγκοίνως γνωστό ότι είμαι ένα από τα πολύ γνωστά ονόματα και πρόσωπα της ελληνικής «μπλογκόσφαιρας».
Αφορμή για το σημερινό μου σχόλιο στάθηκε το γεγονός ότι υπήρξαν, όπως διαβάσαμε όλοι και όλες στα blogs, είδαμε και ακούσαμε σε άλλα ΜΜΕ, αρκετά σοβαροί «τριγμοί» στην Συν-Κυβέρνηση που δημιούργησαν ακόμη και φόβους για πιθανή «αποστασία» από κάποιους Βουλευτές σε ότι αφορά τη θέση και την ψήφο τους σε συγκεκριμένα θέματα του Πολυνομοσχεδίου όπως, π.χ. το πολυσυζητημένο γάλα!
Το νέο Πολυνομοσχέδιο που θα έρθει, μετά τη σχετική συζήτηση για ψήφο τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής είμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσουν εγκαίρως κάποιοι και κάποιες από τα μέλη του Εθνικού μας Κοινοβουλίου.
Είναι μεγάλος ο αριθμός των σελίδων του και είναι πολυδιάστατη και η πολυπλοκότητα της θεματολογίας του και έτσι, σε συνδυασμό με άλλες σοβαρές υποχρεώσεις, ίσως προξενήσουν προβλήματα στη δυνατότητα ανάγνωσης σε κάποια μέλη της Βουλής.
Ως παλαιός πανεπιστημιακός δάσκαλος θέλω, κατά το μέγιστο δυνατόν, να συνεισφέρω στην αποφυγή περιπτώσεων όπως εκείνες οι ανεκδιήγητες (το ψήφισα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά ΔΕΝ το είχα διαβάσει…) που θα μείνουν στην νεότερη πολιτική μας Ιστορία ως «μνημεία» αρνητικής υστεροφημίας.
Ελπίζω ειλικρινά ότι θα βοηθήσω καθώς επισυνάπτω το παρακάτω φιλμάκι (από το "απαγορευμένο πλέον στην Τουρκία" YOUTUBE) για να μπορέσουν οι Βουλευτές μας, άνδρες και γυναίκες, να διαβάσουν πολύ γρήγορα τις 200 σχεδόν σελίδες που συνθέτουν το Πολυνομοσχέδιο που θα κληθούν να ψηφίσουν μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 30ης Μαρτίου 2014.
Όπως θα διαπιστώσουν οι φίλες και φίλοι του blog το φιλμάκι που επισυνάπτω παρακάτω μπορεί να βοηθήσει και εμάς και τα παιδιά μας να βελτιώσουμε σημαντικά τις ταχύτητες με τις οποίες διαβάζουμε και κατανοούμε κείμενα ιδιαίτερα στα κομπιούτερ και laptops.