Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Επιστολή στον Κώστα Κόλλια από τον Γιώργο Διαμάντη

Κάποιος πρέπει να μιλήσει για το Δήμαρχο Κώστα Κόλλια με γλώσσα καθαρή, ακαπέλωτη, ακομμάτιστη.

Πρώτα για τον άνθρωπο.

Ο Κώστας είναι ακομπλεξάριστος, είναι ανθρώπινος και γήινος με όλα τα λάθη και τα σωστά που περικλείουν και περιέχουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί.

Είναι απλά ο....

εαυτός του, δεν είναι δήθεν, είναι καλός ομιλητής, είναι ρήτορας, έχει εμπειρία στα διοικητικά και συνδικαλιστικά, είναι άριστος οικογενειάρχης και ιδιαίτερα κοινωνικός, με ευαισθησία και λογοτεχνική γραφή, είναι αυτοδημιούργητος.

Έπειτα για τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια.

Είναι ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας με ομπρέλα Νέας Δημοκρατίας και επιλογή Ρηγίλλης για το γόητρο και την κομματική σφραγίδα της νίκης του Αντώνη.

Αναλαμβάνει, παροπλισμένος και δεσμευμένος για συγκεκριμένες συνεργασίες με τους Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, να ηγηθεί της Δημοτικής Αρχής σε έναν από τους πλέον δύσκολους Δήμους της Ελλάδας.

Έργο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Τριφυλίας.

Επιφορτίζεται να λύσει το γόρδιο δεσμό, να περάσει από συμπληγάδες, να τα βάλει με Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, μια πραγματική Οδύσσεια. Όλα αυτά πάνω σε μία σχεδία τραβώντας κουπί μόνος, με συντρόφους αραχτούς και παρτάκιδες, ενδιαφερόμενους για την εν εξελίξει προσωπική τους καριέρα που πάντα αυτός φρόντιζε να τους προστατεύει για να μη βραχούν και συναχωθούν τα «καημένα».

Κώστα Κόλλια πήρες πάνω στις πλάτες σου όλο το βάρος και αντί για ευχαριστώ «χολή και όξος».

Είσαι γεννημένος λαϊκός αλλά σε λάθος χώρο.

Η παρουσία σου είναι επιθυμητή.

Η γνώμη σου και η εμπειρία σου απαραίτητη.

Εκτός αν περιμένεις δικαίωση με ανταποδοτική τοποθέτηση (δεν θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο).

Για την οργανωτική επιτροπή της 4Α Δημοτικής Κίνησης
Γιώργος Διαμάντης