Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Διευκρινίσεις σχετικά με την ένταξη Δημόσιων Υδροληψιών στο υπό σύσταση Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψιών (Ε.Μ.Σ.Υ.)»

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α Αρ. οικ. 145026 (ΦΕΚ 31 Β΄/14-01-2014), συστήνεται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ), για τη συνολική εγγραφή των σημείων υδροληψίας και των απολήψιμων ποσοτήτων νερού από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα.

Η Δ/νση Υδάτων ....

Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπάγεται ο Δήμος μας έχει την αρμοδιότητα για την εγγραφή των σημείων υδροληψίας (ενεργά και ανεργά), στο Μητρώο.

Προκειμένου για λήψη νερού από δημόσια υδροληψία (ποτάμια, πηγές κ.α.), όπου έχουν δικαίωμα χρήσης περισσότερα του ενός φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) υποβάλλεται από τους χρήστες στον Δήμο με την προσκόμιση: αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, τίτλων κατοχής ή μισθωτήριων (κ.α.), στοιχεία με τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ 87 του σημείου υδροληψίας, στοιχεία χρήσης και τεχνικά χαρακτηριστικά της υδροληψίας.

Οι χρήστες σημείων άντλησης νερού υποχρεούνται μέχρι την 15η Μαΐου 2014, να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο για την εγγραφή της υδροληψίας τους στο Μητρώο.
Στους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 6 της Κ.Υ.Α. Αρ. οικ. 145026 (ΦΕΚ 31 Β΄/14-01-2014), επιβάλλονται πρόστιμα από 1000€ έως 5000€.

Τέλος, οι πολίτες που έχουν υποβάλλει αίτηση άδειας χρήσης νερού και ο φάκελος της αίτησής τους είναι ελλιπής, υποχρεούνται την προσκόμιση των απαραίτητων συμπληρωματικών δικαιολογητικών.