Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συμπαράσταση στους αγρότες της τρυφυλίας από τους Μηχανικούς Τριφυλίας

Οι μηχανικοί συμπαραστέκονται και είναι αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των αγροτών συμμετέχοντας στην κινητοποίηση ,που αποφάσισαν οι αγρότες την Παρασκευή 10 π.μ. στην πλατεία των Γαργαλιάνων. Ο αγώνας των αγροτών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής μας κοινωνίας δηλώνουμε ότι ......

είναι και δικός μας αγώνας των μηχανικών, όπως και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, για την ανατροπή των μέτρων της μνημονιακής λαίλαπας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες που κατατίθεται στη βουλή, όπως και σε όλα τα άλλα μέτρα που προωθούνται για τους αγρότες και έχουν σκοπό το «ξεκλήρισμα» της οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης με τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων «μεγαλοαγροτών», την ερημοποίηση της υπαίθρου και των χωριών μας από την αγροτική καλλιέργεια, τον πλήρη έλεγχο από τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες των σπόρων, την εξάπλωση των μεταλλαγμένων προϊόντων και τη μετατροπή μας σε καταναλωτική αγορά εισαγόμενων διατροφικών προϊόντων που θα παράγονται αποκλειστικά στις ευρωπαϊκές φάρμες.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν ο αγρότης έχει εισόδημα τότε θα έχουμε και εμείς και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην τοπική οικονομία. Η θέση των μηχανικών συνεχώς επιδεινώνεται, 50.000 μηχανικοί δηλαδή οι μισοί από όσους δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι, χρωστούν στον ασφαλιστικό τους φορέα και απειλούνται άμεσα από την κυβέρνηση με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ο σύλλογος μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας με απόφαση της γενικής του συνέλευσης καλεί τα μέλη του να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία εκτίμησης ακινήτων συμπολιτών μας, που έχουν σκοπό τον πλειστηριασμό τους από το ελληνικό δημόσιο ή τις τράπεζες.

Δεν μας μένει άλλος χρόνος, αύριο θα είναι πολύ αργά για να σταματήσουμε την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν «για το καλό μας» οι ισχυροί της Ευρώπης με τους ντόπιους «συνεργάτες» τους, πρέπει όλοι ενωμένοι να αντιδράσουμε.
ΤΟ Δ.Σ.