Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Γαργαλιάνοι: Επαγγελματικά συμβόλαια Nova. Ναι μεν αλλά..... δεν βγαίνουμε

Μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση - συζήτηση - ενημέρωση παρουσία περίπου 20 επαγγελματιών από τους Γαργαλιάνους έγινε χθες το μεσημέρι στην Μπρίσκειο βιβλιοθήκη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καφεπωλών Γαργαλιάνων με .....

καλεσμένους τον Διευθυντή πωλήσεων της Nova Γιάννη Φαράκλα και τον Διευθυντή Πωλήσεων Door to Door Νότιας και Δυτικής Ελλάδας από την Nova Νίκο Καρακάση.

Τα δυο στελέχη της εταιρίας που κατέβηκαν στους Γαργαλιάνους για την ενημέρωση (ο κ. Φαράκλας από τα κεντρικά γραφεία της Nova στην Αθήνα και ο Κ. Καρακάσης από τα Ιωάννινα) άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και προθυμοποιήθηκαν να μεταφέρουν στην εταιρία τις όποιες προτάσεις τους καθώς κοινή θέση είναι οτι τόσο η εταιρία όσο και οι εκάστοτε επαγγελματίες είναι στην ουσία συνεργάτες.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεπολών Γαργαλιάνων Λυκούργος Ανδρώνης λέγοντας προς τα στελέχη της Forthnet - Nova ότι οι τιμές στα επαγγελματικά συμβόλαια που ζητά η εταιρία είναι υπερβολικές καθώς με τα σημερινά δεδομένα κανείς επαγγελματίας δεν βγαίνει να δώσει τόσα χρήματα το μήνα για επαγγελματικό συμβόλαιο στην Nova.
Ήδη πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικά έξοδα των επιχειρήσεων τους όπως το πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) Ενοίκια, ρεύματα κλπ κλπ. Δηλαδή Πάγια έξοδα. και ζήτησε από τα στελέχη της Nova να βρεθεί μια μέση λύση.

Απαντώντας ο Διευθυντής λειτουργιών Πελατών κ. Φαράκλας είπε .ότι η εταιρία εχει αποφασίσει να εχει μια εναιία πολιτική προς όλους βαση αδείας λειτουργίας καταστήματος.
Στην επαρχία οι έλεγχοι που γίνονται είναι για να διαπιστωθεί κατα πόσον ο αριθμός των καθισμάτων ανταποκρίνεται στον αριθμό καθισμάτων που αναφέρει η άδεια.
Αν τα καθίσματα είναι λιγότερα από αυτά που αναφέρονται στην άδεια μπορεί να γίνει και μείωση στην κατηγορία.

Η ομάδα πωλήσεων που βγαίνει έξω (οι συνεργάτες door to Door) κάνουν μια επιτόπια συζήτηση με τον κάθε επαγγελματία. Τόνισε ότι επιδίωξη της εταιρία είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην εταιρία και τον επαγγελματία να είναι σχέση συνεργάτη.
Τα συμβόλαια με οικιακή χρήση που βρίσκονται σε καταστήματα είναι ποινικό αδίκημα καθώς το προϊόν είναι σε δημόσια θέαση.

Καταλήγοντας ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεπολών Γαργαλιάνων Λυκούργος Ανδρώνης είπε ότι με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν μπορούν οι επαγγελματίες να πληρώνουν πάνω από 80 ευρώ συνδρομή επαγγελματικού συμβολαίου γιατί δεν αντέχουν να πληρώσουν.

Τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους επαγγελματίες προς τους εκπροσώπους της εταιρίας και ζητήθηκε μια καλύτερη πολιτική με φθηνότερο τιμολόγιο στο επαγγελματικό συμβόλαιο. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση - ενημέρωση τα στελέχη της Nova δεσμεύτηκαν να τα μεταφέρουν στην εταιρία και από εκεί και μετά θα αναμένουν τις αποφάσεις της εταιρίας.

Μετά το πέρας της συζήτησης - Ενημέρωσης τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν πολύ τα δυο στελέχη της Nova για την παρουσία τους και ευχήθηκαν η εταιρία να εισακούσει τα προβλήματα που τους μεταφέρθηκαν.
Δεν έκρυψαν όμως και την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι αν και είχαν προσκληθεί και επαγγελματίες από άλλες περιοχές, κανένας επαγγελματίας από την Χώρα - Φιλιατρά - Κυπαρισσία, δεν παρουσιάστηκε στην εκδήλωση λές και το πρόβλημα που θα συζητούσαν αφορούσε μόνο τους Γαργαλιάνους και καμιά άλλη περιοχή.
Εκτός και να τους αρέσει να πληρώνουν το λιγότερο 167 ευρώ για Nova τον μήνα, τόνισε με νόημα κάποιος επαγγελματίας.

Δείτε αρκετά μεγάλο τμήμα από την συζήτηση - ενημέρωση όπως την κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News