Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης: «Δύο είναι οι καθαρές λύσεις για την Πελοπόννησο: Τατούλης ή ΚΚΕ»

Παρακολουθώντας τον ορυμαγδό των δηλώσεων- ανακοινώσεων που ακολούθησαν τον απολογισμό και το νέο όραμα για την Πελοπόννησο του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το σημαντικό έργο της περιφερειακής Αρχής την τριετία που πέρασε, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, πρώτον, την παντελή απουσία επιχειρημάτων και σχεδίου των πολιτικών αντιπάλων του περιφερειάρχη και, δεύτερον, τον μεγάλο πανικό όλων σχετικά με την σημαντική αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του κ. Τατούλη.

Ο κ. Βουδούρης συνεχίζει να μας ........

εγκαλεί και να μας προτρέπει να του κοινοποιήσουμε έστω και ένα έργο που κάναμε! Για όσα από την άλλη πλευρά σημαντικά πετύχαμε, επίσης μας εγκαλεί. Τελικά κάναμε ή δεν κάναμε έργο , κ. Βουδούρη; Αυτό πρέπει να το απαντήσετε. Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα και οι «λαγοί» του είναι σε απόλυτη σύγχυση, γεγονός που αποκαλύπτεται από την βαθιά τους γύμνια να εκφράσουν την οποιαδήποτε δική τους θέση για την Πελοπόννησο και για τους πολίτες. Έχουν πια αποκαλυφθεί. Επιζητούν απλά να βρουν φιλόξενη κομματική στέγη για να στεγάσουν τα δικά τους υπαρξιακά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο κ. Νίκος Γόντικας είναι ο μόνος που εκφράζει την αλήθεια. Αποδέχεται ότι η περιφερειακή Αρχή έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο, ότι έχει σταθεί δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που επιχειρούν, των οινοποιών, των ξενοδόχων, των παραγωγών, των πολιτών, που βλέπουν τον τόπο μας μέρα με την μέρα να αλλάζει και να δημιουργείται πια ρεαλιστική ελπίδα για την υπέρβαση της κρίσης. Ο κ. Γοντίκας διαφωνεί με το αναπτυξιακό μας μοντέλο. Αυτό είναι σεβαστό. Ο κ. Γόντικας έχει ξεκάθαρη θέση και είναι ο μόνος που την εκφράζει.

Η περιφερειακή Αρχή έχει έναν μόνο στόχο: να μιλήσει για το έργο που έκανε και για την επόμενη ημέρα για την Πελοπόννησο. Οι υπόλοιπες φωνές που ως βόμβος πια φτάνουν στα αυτιά των πολιτών έχουν κάνει την επιλογή τους. Μιλούν όλοι για τον Τατούλη και για το έργο μας.

Οι πολίτες σήμερα θέλουν καθαρές λύσεις. Και καθαρές απόψεις. Όπως διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό δύο είναι τα αναπτυξιακά μοντέλα που έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο. Το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η περιφερειακή Αρχή και το οποίο αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας και των πολιτών. Και το κομμουνιστικό μοντέλο που προτείνει ο κ. Γόντικας.

Όλα τα υπόλοιπα που διατυπώνονται είναι ομιχλώδη, υποκινούνται από προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, είναι αναξιόπιστα και αντιαναπτυξιακά, χωρίς καμία αναφορά στην Πελοπόννησο και τους πολίτες.