Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ηλεία: Ιδιωτικοποιείται μία από τις ωραιότερες παραλίες.

Ανάμεσα στα προβλεπόμενα στο περίφημο πολυνομοσχέδιο, υπάρχουν και «ρυθμίσεις» που πέρασαν «εν κρυπτώ», όπως η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, μιας τεράστιας παραλιακής έκτασης, από τις επονομαζόμενες «φιλέτα», που ανήκει διοικητικά στο δήμο του Πηνειού.

Συγκεκριμένα, αφορά σε 950 στρέμματα στην περιοχή........

Θίνες Βαρθολομιού, οποία είναι αποτυπωμένη με συγκεκριμένα στοιχεία στο χάρτη Θινών Βαρθολομιού της Δ/νσης Δασών Δασαρχείου Αμαλιάδας.

Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην ΔΕΠΟΣ με απόφαση του 1998 των υπουργών Περιβάλλοντος Χωροταξίας – Δημοσίων Έργων και Οικονομικών η οποία μεταγράφηκε νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Βαρθολομιού ( τόμος 101 αριθ 1).

Μετά την εκκαθάριση της ΔΕΠΟΣ ( Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης), ακίνητα που ανήκαν στην ιδιοκτησία της, μεταξύ των οποίων και η Θίνες Βαρθολομιού, μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς κανένα αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία « Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, (εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των διατάξεων του ν. 3986/2011).

Εν ολίγοις, αν εξαιρέσουμε την έκταση του Ηλειακού χωριού, όλη η υπόλοιπη παραλιακή έκταση με τις αμμοθίνες και το τεχνητό τους δάσος, στην προσπάθεια διατήρησης και ανασύστασης του οποίου πολλά έχουν επενδυθεί, περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να «αξιοποιηθεί» και αυτή όπως και όλες οι εκτάσεις του δημοσίου που βρίσκονται σε εξαιρετικού κάλους περιοχές της χώρας.

Αν δε συνυπολογίσουμε, τις αναφορές περί πώλησης- παραχώρησης εκτάσεων που βρίσκονται στο ίδιο παραλιακό «μέτωπο» (Αρκούδι , Κουνουπέλι ), καθώς μάλιστα μια ακόμη μεγάλη έκταση στην περιοχή των Λουτρών της Κυλλήνης είναι ήδη παραχωρημένο και αξιοποιημένο φιλοξενώντας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αναρωτιέται κανείς ποια τμήματα δημόσιας παραλιακής έκτασης, θα παραμείνουν δημόσια.

Ποια και που ακριβώς θα μπορούν να διεκδικηθούν από τη δημοτική αρχή είτε του δήμου Πηνειού είτε του δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης για ήπιας μορφής παρεμβάσεις και αξιοποίηση τους, στα οποία θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τους κατοίκους της περιοχής, του νομού μας και των επισκεπτών του.

Και αποτελεί απορίας άξιο αν οι βουλευτές του νομού μας είχαν γνώση πριν την κατάθεση για συζήτηση και ψήφιση του πολύ-νομοσχεδίου αυτής της «παράπλευρης», απώλειας για το νομό και αν ναι τι έπραξαν για να την αποτρέψουν.

Πρωινή Ηλείας