Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Switch Off στην Πελοπόννησο: Οι εκλογές ή η ΝΕΡΙΤ αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα;

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 9 ΜΑΪΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 29 ή 30 ΜΑΪΟΥ???

Στην Πελοπόννησο όλοι είναι έτοιμοι για το πρώτο switch off της ψηφιακής μετάβασης.
Ήδη από τον Φεβρουάριο είχε γνωστοποιηθεί πως επίκειται αλλαγή του σχεδιασμού των προγραμματισμένων switch off.
Μέχρι όμως και .......

την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση δεν είχε εκδοθεί.
Κανονικά εάν γινόταν το switch off στις 9 Μαΐου θα έπρεπε ήδη από την περασμένη εβδομάδα να αρχίσει η ενημερωτική καμπάνια στους νομούς της Πελοποννήσου. Όπως όλα δείχνουν οδεύουμε προς καθυστέρηση και αλλαγή του switch off για την Πελοπόννησο στις 29 ή 30 Μάϊου.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Digital TV info που βγαίνει στα περίπτερα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως σχεδόν ως επίσημη αιτιολογία για την καθυστέρηση αναφέρονται οι επικείμενες εκλογές! Στην πραγματικότητα ούτε η ΝΕΡΙΤ είναι έτοιμη να συντονιστεί με τη Digea για την Πελοπόννησο, αφού τα κανάλια ούτε κατά διάνοια δεν είναι έτοιμα να εκπέμψουν.

Ουσιαστικά λειτουργεί μόνο η Δ.Τ στην οποία οι συμβασιούχοι τεχνικοί τρέχουν για όλα με την ψυχή στο στόμα. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είχε διαβεβαιώσει πως ο διαγωνισμός για τη προμήθεια των απαραίτητων πομπών θα γίνει ώστε να είναι έτοιμη για συντονισμό με τη Digea στην ψηφιακή μετάβαση. Απαιτούνται όμως και συμφωνίες με το δορυφόρο για την αποστολή του σήματος, όπως επίσης και τεχνολογικός εξοπλισμός τον οποίο διέθετε η ΕΡΤ και κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται πλέον και σε τι κατάσταση.

Digital tv info