Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Φιλιατρά: Απόλυτα επιτυχημένη η γιορτή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πάρκο της Βλαχέρνας

Ο σύλλογός μας ήταν αποτέλεσμα του κοινού ενδιαφέροντος των γονιών των μαθητών του σχολείου μας.
Στηρίζεται αποκλειστικά στην Εθελοντική συμμετοχή, τη Δημιουργικότητα, την Αγάπη και Συνεργασία των μελών του.
Μέλη του είναι ΟΛΟΙ οι γονείς των μαθητών!
Σκοπός μας η .....

ανταλλαγή προβληματισμών μεταξύ των γονέων & κηδεμόνων και η συνεργασία με το Σχολείο, τους Εκπαιδευτικούς, τις αρμόδιες Κρατικές και Δημοτικές αρχές, την Εκκλησία, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλογους, άλλους Συλλόγους Γονέων, τις μαθητικές κοινότητες, ώστε ο σημερινός μαθητής να αντικρίζει με αγάπη το Σχολείο του και να βλέπει το δάσκαλό του ως Αρωγό και Οδηγό του στη σύγχρονη κοινωνία.
Φιλοδοξούμε το σχολείο μας να αποτελέσει δημιουργική κυψέλη, όπου μέσα της θα ανθίσει κάθε παιδί ξεχωριστά και θα ανακαλύψει, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς του, την πολύπλευρη προσωπικότητά του, με τη δημιουργική γνώση και το παιχνίδι, τη συμμετοχή του σε ομαδικές δράσεις και τη συνεργασία του με τους άλλους συμμαθητές.

Στα πλαίσια των παραπάνω δραστηριοτήτων μας, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 15 Ιουνίου στο πάρκο της Βλαχέρνας μια γιορτή που τολμάμε -απολογιστικά- να χαρακτηρίσουμε πως υλοποιήθηκε με απόλυτη ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η ιδέα ήταν να γίνει μια ΓΙΟΡΤΗ...
ΑΝΟΙΧΤΗ - που θα αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση της πόλης(μαθητές , Εκπαιδευτικούς ,γονείς, κηδεμόνες...)
ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ - κάτι νέο , καινούργιο , εξω από τα συνηθισμένα...
ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ- που θα αρχίζει να μας απαλάσσει σιγά-σιγά από το στενό περιβάλλον του "δικού" μας σχολείου και θα ανοίξει ευρύτερους δρόμους συνεργασίας στην μικρή μας πόλη!!!

Θέλαμε η συμμετοχή να είναι ΔΩΡΕΑΝ! Για να μην αποκλείσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ μαθητή, δεδομένου των οικονομικών πιέσεων που στην εποχή μας δεχόμαστε ΟΛΟΙ.
Συνεργός αυτής μας της προσπάθειας, Ο ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!!!
Μας βοήθησαν, άλλος σε είδος, άλλος σε χρήμα,άλλος σε χρόνο, άλλος σε κόπο! άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο...ΟΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ και κανένας αρνητικός. Δεν κρίνουμε σκόπιμο, να αναφερθούμε στον καθένα ξεχωριστά, απλούστατα γιατί δεν θέλουμε να εξαιρέσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς στους οποίους δεν απευθυνθήκαμε! Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς χρησιμοποιούμε την φράση "Ο ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ", ΓΙΑΤΊ ΕΊΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΆ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ, πως ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΑ"
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!!