Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ζητήθηκε αναβολή για Πελοπόννησο, αλλά δεν δόθηκε!

Ξανά - μανά αναστάτωση στην αγορά από αιφνιδιαστικές φήμες πως αναβάλλεται πάλι το switch off της Πελοποννήσου στις 27 Ιουνίου, δηλαδή σε λίγες μέρες.
Τελικά η φήμη δεν ισχύει αν και υπάρχει λόγος για τη διάδοσή της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας πράγματι ζητήθηκε ολιγοήμερη αναβολή του switch off προκειμένου να εγκαταστήσει η ΝΕΡΙΤ το δικό της δίκτυο πομπών σε όλα τα κέντρα εκπομπής της Πελοποννήσου.
Η απάντηση από .....

το Υπουργείο Μεταφορών ήταν αρνητική. Έτσι η ΝΕΡΙΤ αναδιπλώθηκε και άλλαξε πάλι τακτική σε ότι αφορά το switch off στις 27 Ιουνίου. Τελικά θα αναθέσει στη Digea τη ψηφιακή μεταφορά του σήματος της για την Πελοπόννησο και την Αττική, νοικιάζοντας το 4ο multiplex για τα δικά της προγράμματα, τη ΝΕΡΙΤ 1 και 2 καθώς και τη Βουλή και το ΡΙΚ.

Η χρησιμοποίηση του 4ου multiplex της Digea θα ισχύει για την Πελοπόννησο αλλά και την Αττική μέχρι η ΝΕΡΙΤ να στήσει το ιδιόκτητο δίκτυο πομπών και αναμεταδοτών στις δυο περιοχές καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια τοι αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είχε αλλάξει την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης Προκοπάκη, βάζοντας στόχο να μην αναλάβει η Digea τα τρία switch off, δηλαδή της Πελοποννήσου, Αττικής και Έβρου. Τελικά ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε, μιας και ο πρόχειρος διαγωνισμός ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες. Κατά εκτιμήσεις η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη να στήσει το δικό της δίκτυο τον Αύγουστο του 2014, και τότε θα εκπέμψει στα δυο multiplex που διαθέτει. Άρα θα απαιτηθεί πάλι επανασυντονισμός των συχνοτήτων για Πελοπόννησο και Έβρο.

Η Digea στο μεταξύ θα αναλάβει και τη δορυφορική μεταφορά του σήματος των καναλιών της ΝΕΡΙΤ για την ψηφιακή μετάβαση, μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την ενοικίαση δορυφορικής θέσης που έχει επίσης ανακοινώσει η κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ο τρίτος διαγωνισμός που ανακοινώθηκε είναι ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός προμήθειας πομπών, αξίας έως 5,2 εκατ. ευρώ ο οποίος όπως έγραψε και το Digital TV info στην έντυπη έκδοσή του, πιθανολογείται πως θα έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2014. Μέχρι την πλήρη εγκατάσταση του δικτύου ΝΕΡΙΤ τα switch off θα τα αναλάβει η Digea. Πάντα κατά πληροφορίες το εκτιμούμενο κόστος που έχει δοθεί στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ είναι περίπου 400.000 ευρώ ενοίκιο για τη Digea.

Digitaltvinfo