Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

H NΕΡΙΤ παραδίδει την ψηφιακή μετάδοση της στη Digea

Η αναμενόμενη για πολλούς εξέλιξη συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φέρεται να υπέγραψε συμφωνία με τη Digea προκειμένου να εκπέμψει ψηφιακά το σήμα της από την 4η πολυπλεξία που διαθέτει ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου.

Η συμφωνία προφανώς αφορά στην ψηφιακή μετάβαση της Πελοποννήσου για τις 27 Ιουνίου και κάνεις δεν γνωρίζει εάν θα επεκταθεί και για το επόμενο switch off, αυτό της Αττικής στις 11 Ιουλίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις .....

και τις εισηγήσεις να καταφέρει η ΝΕΡΙΤ να εκπέμψει ψηφιακά το σήμα της έστω για τη μια πολυπλεξία που διαθέτει εκ του νόμου, παρά την παράταση που δόθηκε στο switch off της Πελοποννήσου για ένα μήνα, τελικά ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας που υποτίθεται θα αντικαθιστούσε την ΕΡΤ παραμένει ένα άδειο κέλυφος. Χωρίς την ικανότητα και δυνατότητα να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις λειτουργίας.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η ΕΡΤ έκλεισε σε μια κρίσιμο για την τηλεοπτική εξέλιξη της αγοράς, περίοδο και παραδόθηκαν όλες οι λειτουργίες στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία είναι και μέτοχοι του μοναδικού παρόχου δικτύου στην ελεύθερη τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μόλις την περασμένη εβδομάδα η τηλεοπτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, η υπηρεσία της Δ.Τ έδωσε το πράσινο φως για την παραλαβή πομπών και αναμεταδοτών που είχε παραγγείλει η ΕΡΤ, ακριβώς για την ψηφιακή τηλεόραση. Με υπογραφή της Αφροδίτης Γουγά, της ειδικής διαχειρίστριας της περιουσίας της ΕΡΤ, διορίστηκαν οι επιτροπές παραλαβής του έργου. Το γιατί τελικά δίνεται η ψηφιακή εκπομπή στη Digea οφείλει να το αιτιολογήσει επίσημα η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Θα το πράξει;

Digital Tv Info