Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

«Ράγισε» λίγο η Βρετανική «γυάλινη οροφή;»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν θα πάρω θέση υπέρ ή κατά της απόφασης του Βρετανού πρωθυπουργού κ David Cameron ο οποίος αποφάσισε σήμερα ξαφνικά να «ανακατέψει» το Υπουργικό του Συμβούλιο.
Θα σταθώ, όμως, για καθαρά κοινωνιολογικούς λόγους, στην απόφασή του να δώσει Υπουργικά Χαρτοφυλάκια σε 3 ακόμη γυναίκες και έτσι το διευρυμένο Υπουργικό του Συμβούλιο όπου αυξήθηκε ο αριθμός από 22 σε 23 μέλη «μετρά» από σήμερα συνολικά 6 γυναίκες Υπουργούς.
Είπαν κάποιοι ........

ότι πρόκειται για «προεκλογικό» Υπουργικό Συμβούλιο με απώτερο στόχο τις Εθνικές Εκλογές του 2015 και κάποιοι επέκριναν τις αποφάσεις του κ Cameron ενώ άλλοι τις χειροκρότησαν.
Ως Έλληνας πολίτης, δήλωσα παραπάνω, δεν θα επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά της απόφασης του Βρετανού Πρωθυπουργού αλλά θα σταθώ ΘΕΤΙΚΑ στην αύξηση του αριθμού των γυναικών Υπουργών από 3 σε 6…
Δυστυχώς σε παγκόσμια κλίμακα ικανές γυναίκες κρατιούνται μακριά από «θέσεις κλειδιά» σε επιχειρήσεις, Ιδρύματα και Πανεπιστήμια.

Η πρακτική αυτή δεν καταλήγει «μειώνοντας» μόνο τις ικανές και ταλαντούχες γυναίκες αλλά ταυτόχρονα και οι κοινωνίες «χάνουν» από το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» του διεθνώς γνωστού ως «glass ceiling» που αναλύω πολύ σύντομα στο παρακάτω άρθρο μου:

http://bookboon.com/blog/2014/05/glass-ceiling-starting-crack/


και πιο διεξοδικά στο τελευταίο βιβλίο μου που κάθε φίλος και φίλη αναγνώστες του blog μπορούν να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ ως PDF από τον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο:

http://bookboon.com/en/fundamentals-of-communication-p-r-and-leadership-ebook

http://bookboon.com/blog/2014/05/glass-ceiling-starting-crack/