Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση - Ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας

- Η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σοφία Βούλτεψη
- Κάνει λόγο για "άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενη απεργία"
- Εκδόθηκε το ΦΕΚ της πολιτικής κινητοποίησης
- Το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ
- Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συνδικαλιστές
- Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ

Στην πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ προχώρησε η .........

κυβέρνηση μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την κινητοποίησή τους και την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν την απεργία τους.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρει:
“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

Νωρίτερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από τα ξημερώματα του Σαββάτου κι ενώ το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αργά χθες το βράδυ παράνομη την απεργία τους, κηρύσσοντας παράλληλα και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο “λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών”, δηλαδή την εκτύπωση των φύλλων πορείας.

Το πρωί o υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, ουσιαστικά προανήγγειλε την επιστράτευση των απεργών λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.