Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Παρελθόν η επετηρίδα στο δημόσιο


Νέα εποχή για τη Δημόσια Διοίκηση χαρακτήρισε το νέο σύστημα ανάδειξης διευθυντικών στελεχών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε πως με το νέο σύστημα η κυβέρνηση θέτει τέλος στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής επιλογής υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του.....

Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007) περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και λοιπές διατάξεις», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση, να εντοπίζονται, δηλαδή, τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ο δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

«Με το νέο σύστημα υπάρχουν τρόποι να κάνουμε συνεντεύξεις με διαφάνεια, με εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων και των όσων παίρνουν συνεντεύξεις, ώστε να μην έχουμε ζητήματα, τα οποία να παραπέμπουν σε πρακτικές που ενδεχομένως όντως να ήτανε προβληματικές στο παρελθόν.
Γι' αυτό οι συνεντεύξεις, όπως και οι γραπτές εξετάσεις, θα διεξάγονται με την ευθύνη του ΑΣΕΠ», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

dikaiologitika.gr