Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αγρίλης Φιλιατρών: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε ανυποψίαστη Λουόμενη

Αξέχαστες θα μείνουν για πάντα στην ζωή της οι λίγες μέρες διακοπών που ήρθε για να περάσει με την οικογένεια της μια κάτοικος του Αγρίλη Φιλιατρών καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου είχε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία με ένα αδέσποτο σκύλο χρώματος κανελί στο λιμάνι του Αγρίλη.
Όπως μας διηγήθηκε την .....

ιστορία, η 46χρονη Α.Μ. το μεσημέρι του Σαββάτου πήρε τον σύζυγο της και κατέβηκαν από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο στον μώλο του Αγρίλη για το καθημερινό τους μπάνιο.
Άφησαν το αυτοκίνητο κοντά την εκκλησία και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τον μώλο. Εκεί ο σύζυγος της προπορεύτηκε μερικά μέτρα και πίσω του ακολουθούσε η σύζυγος του αμέριμνη.

Ξαφνικά, βλέπει ένα σκυλί χρώματος κανελί να κινείται απειλητικά προς το μέρος της. Πριν προλάβει να αντιδράσει, ο σκύλος την έριξε κάτω και την δάγκωσε στο αριστερό πόδι μπροστά αποκολλώντας κομμάτι από την σάρκα της.
Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια και σε δευτερόλεπτα έσπευσε κοντά της ο προπορευόμενος σύζυγος της με φωνές προς τον σκύλο για να φοβηθεί και να αφήσει την σύζυγο του.
Το σκυλί απομακρύνθηκε από κοντά της και μαζί με τρεις - τέσσερις περίπου ανθρώπους που κάθονταν στην Μπαράκα, την μετέφεραν αιμόφυρτη με καρέκλα λίγο μακρύτερα όπου μία γιατρός που βρέθηκε στο σημείο της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σταματώντας την αιμορραγία με μια πρόχειρη πετσέτα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας όπου οι γιατροί διέγνωσαν "Τραυματισμό κνήμης αριστερά (πρόσθια επιφάνεια) με έλλειμα ιστού από επίθεση κυνός" και αφού σταμάτησαν την αιμορραγία περιποιηθήκαν το τραύμα της και της συνέστησαν αλλαγές κάθε δύο ημέρες.

Η γυναίκα έχει υποστεί τραυματικό σοκ από την επίθεση του σκύλου και καταγγέλει την αδιαφορία των αρμοδίων για την συλλογή των αδέσποτων ζώων.
Όπως μας είπε ο σύζυγος της μετά από διάφορους περίοικους που ρώτησε ουδείς γνώριζε σε ποιόν ανήκει ο σκύλος και για τα αδέσποτα στην περιοχή του είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση αδέσποτου σκύλου σε άνθρωπο καθώς το συγκεκριμένο σκυλί έχει φιλική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους γιατί το ταΐζουν και το φροντίζουν.

Σήμερα ο σύζυγος του θύματος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων ενω αύριο θα αναγκαστεί να φύγει για την Αθήνα όπου θα ζητήσει περεταίρω ιατρικές συμβουλές καθώς η σύζυγος του έπασχε από σοβαρές ασθένειες τις οποίες έχει ξεπεράσει με τον χρόνο και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις καθώς δεν γνωρίζει κανένας αν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος και τι μικρόβια μπορεί να έχει μεταφέρει με τα σάλια του το σκυλί στον οργανισμό της συζύγου του.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και το μέλος της Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου η οποία θα επισκεφθεί το απόγευμα την οικία του θύματος προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.