Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογοδικείο: Κανένα πρόβλημα με την εκλογή Π. Κατσίβελα στην Τριφυλία

Και με τη «βούλα» είναι πλέον δήμαρχος Τριφυλίας από χθες ο κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, μετά την απόρριψη της ένστασης κατά της εκλογιμότητάς του από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Αντίθετα, έγινε δεκτή η ένσταση κατά του Αλέξανδρου Τζωρτζίνη και εκπίπτει από σύμβουλος. Τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Μπουγάς, με τη θέση του αναπληρωτή να συμπληρώνεται από τον κ. Δημήτρη Μπασδάνη.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο χθες το μεσημέρι, σε δημόσια συνεδρίασή του, .....

ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για όλες τις ενστάσεις, πλην εκείνης του Δήμου Μεσσήνης, για την οποία είπε ότι συνεχίζεται η διάσκεψη.

Ενστάσεις συμβούλων
Αρχικά το Διοικητικό Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ισοψηφία μεταξύ των συμβούλων στην Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Αριστείδη Δούβρη και Γεωργίου Ζόμπολα, και τροποποίησε ανάλογα τη σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας για τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαΐου. Διέταξε, επίσης, κλήρωση μεταξύ των ισοψηφησάντων.
Ακολούθως, η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου ανακοίνωσε την απόρριψη των ενστάσεων του κ. Παναγιώτη Κουφαλάκου στο Δήμο Δυτικής Μάνης, του κ. Αθανασίου Μπρούμα στο Δήμο Καλαμάτας και των κ.κ. Σωτηρίου Αδαμόπουλου και Χριστίνας Καλογεροπούλου.

Τριφυλία
Σε ό,τι αφορά την Τριφυλία, το Δικαστήριο ανακοίνωσε αρχικά την απόρριψη της ένστασης του κ. Χρ. Χωραΐτη κατά της εκλογής του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα. Ακολούθως ανακοίνωσε ότι η δεύτερη ένσταση του κ. Χωραΐτη κατά της εκλογής του κ. Τζωρτζίνη, ως τακτικού δημοτικού συμβούλου Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, γίνεται δεκτή και ακυρώνεται σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία ανακηρύχθηκε.
Τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Μπουγάς από τον ίδιο συνδυασμό, ενώ τη θέση του αναπληρωματικού ο κ. Δημήτριος Μπασδάνης.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το Δήμο Μεσσήνης, ερωτώμενη η πρόεδρος του Πρωτοδικείου απάντησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσκεψη του δικαστηρίου για την ένσταση, η οποία είχε συζητηθεί μαζί με τις άλλες, αλλά χωρίς να προσδιορίσει-ούτε κατ’ εκτίμηση-πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.