Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δικαιολογητικά εγγραφής πρωτοετών φοιτητών

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας . Μαζί με την εγγραφή θα δηλώσουν και εαν επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή σε όλο αντίστοιχο τμήμα .

Ποια είναι τα .....

δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν οι νέοι φοιτητές στα τμήματα που πέτυχαν;
Ειδικότερα από σήμερα, Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πέτυχαν να περάσουν. Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, θα χρειαστούν να καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Αίτηση για εγγραφή
Τίτλο απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης
Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
Το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο θα πρέπει να φέρει την εξουσιοδότηση και το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας

Οσο για εκείνους που επιθυμούν να μετεγγραφούν σε άλλο ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους να δηλώσουν προτίμηση Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που επιθυμούν να μετεγγραφούν.
Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν ισοδυναμεί με αίτηση μετεγγραφής. Εκείνη θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών.
Η δήλωση προτίμησης γίνεται, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει μια εικόνα του αριθμού των πρωτοετών που δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια ΑΕΙ, πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών, αν και είναι βέβαιο ότι τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περίπου 40.000 πρωτοετείς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.