Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στα Φιλιατρά η μόνιμη έδρα του ΙΕΚ με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου [ 10 Video ]

Έκπληξη η Υπερψήφιση της πρότασης από Κουκούμη!!!

Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του χθες βράδυ το δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, αποφάσισε ότι μόνιμη έδρα του Δημοσίου ΙΕΚ -που επανασυστήνεται- θα είναι στα Φιλιατρά.

Την θέση αυτή είχε πάρει και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, θέση την οποία κράτησε και στην χθεσινή συζήτηση που ήρθε το θέμα στο σώμα.

Ο Δήμαρχος στην εισήγηση του αναφέρθηκε στο ιστορικό με την ......

απόφαση του υπουργείου να ιδρύσει το ΙΕΚ Τριφυλίας και είπε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και του χρόνου να υπάρχουν περισσότερα τμήματα.
Ήδη είχαμε 60 αιτήσεις. Θέλαμε περισσότερες και περισσότερα τμήματα. Εν τοούτοις έχουμε μόνο 2.
καλούμαστε -είπε ο δήμαρχος- να εδραιώσουμε την έδρα του ΙΕΚ.
Αναγνώρισε ότι τα πιο πλήρη εργαστήρια είναι στην Κυπαρισσία και ευχήθηκε τα τμήματα να πολλαπλασιαστούν.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κατσίβελας



Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόπουλος τέθηκε ανοικτά υπέρ της εδρας του ΙΕΚ στα Φιλιατρά, και τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τα δύο αυτά τμήματα και τα επόμενα που θα έρθουν να εξακτινωθούν σε όλο τον Δήμο.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νώντας Βουδούρης, συμφώνησε με τα ΙΕΚ στα Φιλιατρά και ζήτησε εισηγήσεις έστω και μικρές να δίνονται προς επεξεργασία και στην αντιπολίτευση καθώς η δημοτική του ομάδα δεν ήξερε τίποτα για το θέμα

Ακούστε τι είπαν


Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης αποδέχτηκε την λειτουργία των ΙΕΚ στα Φιλιατρά.
Ακούστε τι είπε


Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσούλης πρότεινε να διεκδικηθεί η απόσπαση του τμήματος φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κουτσούλης


Ο Σωτήρης Μπακούρος τάχθηκε και αυτός υπέρ του ΙΕΚ στα Φιλιατρά και είπε ότι πρέπει να απογαλακτιστούμε από τις τοπικές αγκυλώσεις Είμαστε Δήμος Τριφυλίας και να δούμε ποιο είναι το συμφέρον του Δήμου.

Ο Δημήτρης Σαρμαντζής από την συμπολίτευση αναφέρθηκε στο Ιστορικό του ΙΕΚ στα Φιλιατρά λέγοντας ότι λειτουργούσε εκεί από το 1996 εως το 2003. Αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική δομή του ΙΕΚ που όταν έκλεδισαν συγκεντρώθηκαν σε κάποια κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου και ζήτησε να διεκδικηθεί αυτός ο εξοπλισμός.

Ο Δημήτρης Κουτσούλης εξέφρασε τον προβληματισμό που θα βρεθούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση του παλιού Λυκείου.



Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος είπε .ότι υποδομές υπήρχαν και υπάρχουν. Τάχθηκε και αυτός ΥΠΕΡ της έδρας του ΙΕΚ στα Φιλιατρά. Πρέπει να εξακτινωθούν τα τμήματα για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.



Ο Αναστάσιος Πούλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των συνδυασμών για την τοποθέτηση τους Υπέρ της λειτουργίας του ΙΕΚ στα Φιλιατρά.



Ο Γιάννης Μερκούρης αναφέρθηκε στο Ιστορικό με το ΙΕΚ. Απέφυτγε να πάρει σαφή θέση υπέρ ή κατα του ΙΕΚ στα Φιλιατρά, και αναφέρθηκε στις απώλειες της Κυπαρισσίας από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ζήτησε την βοήθεια να στηριχθεί ναι να αναπτυχθεί το ΙΕΚ

Ο κ. Τσίγγανος είπε ότι σημασία σήμερα δεν έχει που είναι το σχολείο αλλά τι μαθαίνουν στο σχολείο.

Ο Βασίλης Ππαθεοδοσίου είπε είπε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια πληθυσμιακή ανάπτυξη και να παραχθεί πλούτος.



Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κτυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου εξέρασε την επιθυμία να λειτουργήσει του χρόνου τμήμα νοσηλευτικής γιατί το νοσοκομείο έχει ανάγκη από Νοσηλευτές.

Ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης είπε ότι ζητούμε να αναλάβουμε την ανάπτυξη του ΙΕΚ. Στο κέντρο του ενιαίου Δήμου μας.
Εχουμε και τις υποδομές και την εμπειρία για να αναπτύξουμε το ΙΕΚ τόνισε ο Παναγίωτης Φαρμάκης και ζήτησε απ όλους την θετική ψήφο τους.



Κλείνοντας το θέμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι είναι σαφές ότι η έδρα του ΙΕΚ θα είναι στα Φιλιατρά. Το πρωτεύον είναι να λειτουργήσει. Τι μέλλον θα έχουν τα παιδιά στην αγορά εργασίας. Και απάντησε στις τοποθετήσεις ορισμένων συμβούλων .

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας ζήτησε δια ανατάσεως των χειρών να ψηφίσουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι. Τα χέρια σηκώθηκαν και ο κ. Καλκαβούρας ανακοίνωσε ότι ΟΜΟΦΩΝΑ -είπε 4 φορές την λέξη ομόφωνα- ψηφίστηκε έδρα του ΙΕΚ στα Φιλιατρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.