Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 25-10-2014 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ο γνωστός ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Παπαγεωργίου  θα βρίσκεται το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία προσκεκλημένος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων για να παρουσιάσει τον πεζογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Πολύβιο Δημητρακόπουλο που φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Πολύβιος ......

Δημητρακόπουλος (1864-1922) γνωστός με το ψευδώνυμο Πολ Αρκάς συνέβαλλε με τα έργα του στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Αθηναϊκής Επιθεώρησης που άκμασε κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα.
Η εκδήλωση είναι μέρος των αφιερωμάτων στην Τριφυλιακή λογοτεχνία μέσα από τα οποία επιχειρείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τριφυλίας. Φέτος μάλιστα θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κυπαρισσίας με τους μαθητές τους να διαβάζουν έργα του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
Το αφιέρωμα από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στην Κυπαρισσία στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στις 7.30 μ.μ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
«Ο βίος και τα λογοτεχνικά έργα του Πολύβιου Δημητρακόπουλου»
Ομιλητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων- Διευθυντής του Λυκείου Μελιγαλά.

Ανάγνωση αποσπασμάτων έργων του Πολύβιου Δημητρακόπουλου από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Κυπαρισσίας Μπίτσικα Στέλλα, Παναγιωτοπούλου Θεοδώρα και Παναγιωτοπούλου Ρέα και τους μαθητές της Β’ Λυκείου Κυπαρισσίας Μόρα Μαριάντζελα και Γ΄Λυκείου Παπανικολάου Αγγελική και Τσίγκανου Λίνα.

« Πολύβιος Δημητρακόπουλος: ο πεζογράφος, ο θεατρικός συγγραφέας, ο ποιητής».
Ομιλητής: Κώστας Παπαγεωργίου – ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας. Διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Τα ποιητικά».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.