Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Μικρά Μικρά παραπολιτικά από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Αρκετά πλούσιο είναι το ρεπορτάζ από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Βέβαια μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα για θέματα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα .όπως η η ευρεία σύσκεψη στην Περιέρεια Πελοποννήσου για έργα στον Δήμο Τριφυλίας, το θέμα που μονοπώλησε -σε χρόνο πάντοτε- σχεδόν την χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο καθορισμός της έδας του ΙΕΚ.

* Αρκετός ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε την συνεδρίαση.......

και αυτό είναι ευχάριστο γεγονός. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος, ο ταμίας και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος Μέλη του τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών όπως ο Γιάννης Γριβοκωστόπουλος, Ρούλα Μαρκούλια, Γιώργος Κωτσάκης κλπ.

* Ανάμεσα στην ενημέρωση του Δημάρχου που προηγήθηκε των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στο προεδρεία και πολίτες που ζητούσαν τον λόγο για να θέσουν ζήτημα με ωράριο που έχει δωθεί για τμήμα συγχρονισμένης γυμναστικής.
Ο Πρόεδρος του σώματος Γιάννης Καλκαβούρας δεν έδινε τον λόγο -και ορθώς δεν τον έδωσε- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στην αίθουσα και να αναγκαστεί ο κ. Καλκαβούρας να διακόψει την συνεδρίαση για τρία λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

* Μεγάλη αλλα ταυτόχρονα ευχάριστη ήταν η έκπληξη που μας επιφύλαξε ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης που ψήφισε θετικά στην έδρα του ΙΕΚ στα Φιλιατρά γεγονός που έκανε και τον πρόεδρο του σώματος να αναφέρει δυνατά την λέξη ΟΜΟΦΩΝΑ τέσσερις ολόκληρες φορές!!!
Συνήθως ο Σαράντος Κουκούμης στα 100 θέματα ψηφίζει 96 λευκό 3 ΟΧΙ και 1 ναι.
Με τόσα λευκά που ψηφίζει άνετα θα μπορούσε να κατέχει τον τίτλο του λευκού Δημοτικού Συμβούλου.
Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει.

* Στο στομάχι του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται ότι έκατσε η ομόφωνη τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων για έδρα του ΙΕΚ στα Φιλιατρά.
Λίγα λεπτά πριν την τελική τοποθέτηση του δημάρχου και την ψηφοφορία, τον λόγο ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος και ερωτώμενος από τον κ. Καλκαβούρα τι ακριβώς θέλει είπε ότι θέλει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του -προφανώς τις δικές του και του εμπορικού κόσμου- για το θέμα.
Και σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Καλκαβούρας ορθώς δεν του έδωσε τον λόγο καθώς από την διαδικασία δεν προβλεπόταν να μιλήσει κανείς άλλος πέραν των δημοτικών συμβούλων καθώς κανένας φορέας δεν είχε προσκληθεί σε συζήτηση για το θέμα και φυσικά κανείς φορέας δεν ζήτησε να τοποθετηθεί όταν ανοίχτηκε κατάλογος ομιλητών.
Άλλωστε ο Γιάννης Καλκαβούρας είναι εμπειρότατος πρόεδρος και γνωρίζει απόλυτα τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.