Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ανεστάλη η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Χώρας

Απόφαση αναστολής λειτουργίας του τελευταίου Αστυνομικού Σταθμού που υπήρχε στη Μεσσηνία, αυτού της Χώρας, υπέγραψε πριν από λίγο καιρό ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος σταθμός τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.

Όπως σημείωσε και .....

ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ανοίξει εκ νέου το θέμα της αναδιάρθρωσης, με διάλογο με τους αστυνομικούς και τους φορείς, όπως έχει δεσμευθεί και ανακοινώσει ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους στόχους της επίσκεψης του κ. Κικίλια στη Μεσσηνία, το καλοκαίρι, οπότε διασχίζοντας οδικά όλες τις γωνιές του νομού, θέλησε να αποκτήσει ιδία άποψη για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιοχής.

«Στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως Ένωση για την αναδιάρθρωση, η θέση μας είναι ότι σε κάθε Δήμο πρέπει να λειτουργεί Αστυνομικό Τμήμα, αλλά επειδή ο νομός μας έχει ιδιομορφίες, σε ορισμένους Δήμους, λόγω της γεωγραφικής έκτασης ή του πληθυσμού, πρέπει να υπάρχει και δεύτερο.
Οι συνθήκες και τα κριτήρια της κάθε περιοχής έχουν αλλάξει και πρέπει να υπάρξει προσαρμογή. Με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία λέγαμε ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να σταματήσει, διότι ήταν σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Τελικά, παρότι ψηφίσθηκε, η νέα πολιτική και φυσική ηγεσία την πάγωσε, δίνοντάς μας ελπίδα. Διέγνωσε ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορούσε να προχωρήσει. Βέβαια, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση, αλλά όπως μας είπε και κατά την επίσκεψή του ο υπουργός Β. Κικίλιας, θα δεχτεί να συζητήσουμε και θα ακούσει τις προτάσεις μας. Θα λάβει υπ’ όψιν όλα τα κριτήρια της περιοχής μας. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί εμείς που υπηρετούμε εδώ γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες.

Πιστεύω ότι τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το θέμα, γιατί πλέον δε γίνεται να έχουμε τμήματα με έναν αστυνομικό», σχολίασε ο κ. Αδαμόπουλος.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.