Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Λεωνίδας Καραβίτης: Ασυλο, ΚΑΦΚΑ, ΚΕΦΙΑΠ, τώρα "ντροπή"

Στα Φιλιατρά (είναι ελληνική πόλις) στη Μεσσηνία λειτουργεί -λειτουργούσε μάλλον- ένα ίδρυμα που έχει κοστίσει πάρα πολλά εκατομμύρια στους Ελληνες φορολογούμενους. Μετά τις ανωτέρω κατά καιρούς μετονομασίες του, τελευταία έχει μετονομαστεί σε "ίδρυμα ντροπής". Θεωρώ ότι εκπροσωπώ μια μεγάλη μερίδα Φιλιατρινών.

Κύριε πρόεδρε του Γ.Ν. Καλαμάτας,....

κύριε υπουργέ Υγείας, κύριοι της Πρόνοιας, δεν ακούσατε ποτέ τι γίνεται στα διάφορα ιδρύματα εγκαταλελειμμένων ψυχών;
Δεν διαβάσατε εφημερίδες;
Δεν είδατε φωτογραφίες;
Δεν ανησυχήσατε;
Ούτε τώρα με το ρεπορτάζ του Star Channel πανελλήνιας εμβέλειας την 4-12-2014;
Τι κάνατε, τι κάνετε, τι προτίθεστε;
Κύριε Μπέζο, καλά τα καταφέρνετε στο Γ.Ν. Καλαμάτας, στα περιφερειακά Κ.Υ. του νομού, στα ιδρύματα που προΐστασθε;
Μήπως στην περιφέρεια δεν υπάρχει τηλεόραση, δεν υπάρχει προβολή και όλα καλά;

Να όμως που έφτασε το Star και το καλωσόρισαν πρώτα οι εργαζόμενοι -με τίνος άδεια άραγε- και μετά όλοι εμείς οι ευαίσθητοι Ελληνες.

Γιατί αφήσατε το ίδρυμα χωρίς διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς θεράποντες ειδικούς, χωρίς προσωπικό βοηθητικό και μη;
Πριν περίπου 15 χρόνια το εν λόγω ίδρυμα-κόσμημα για την Ελλάδα δεν λειτουργούσε, από την κατασκευή του ο τότε δήμαρχος Γιάννης Γκότσης -προς τιμήν του- με δικές του ενέργειες το επισκεύασε, το επίπλωσε και έγινε η μεταφορά των ασθενών εκεί με πλήρη διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό και ιατρικό προσωπικό -υπήρχαν και δύο ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία.
Γιατί το ξεδοντιάσατε;
Ποιος ο λόγος;
Εσείς και οι προηγούμενοι βέβαια -υπήρχε διοικητικό προσωπικό και διοικητής.

Κύριε διοικητά, ακούγονται και λέγονται πολλά, πάρα πολλά, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
Ακούγονται για τρόφιμα. ρουχισμό, είδη καθαριότητας, Πετρέλαιο. Αλήθεια, ποιός παραλαμβάνει; Ακόμα και διάφορες δωρεές μικρής και μεγάλης αξίας.
Ούτε ο καπνός ούτε η δυσοσμία έφθασε στο γραφείο σας; Φωτογραφίες με σκυλιά, γατιά, μύγες να κάνουν παρέα ή να κοιμούνται μαζί με τους ασθενείς.

Τελευταία διαβάσαμε στη "Διαύγεια" και ακούσαμε για υπεξαίρεση από ασθενή.
"Διαύγεια": κάποια ΕΔΕ με παραπομπή στο Πειθαρχικό χωρίς διαθεσιμότητα.
Την ευθύνη εκτός από σας που είσαστε ομολογουμένως ευτυχισμένος διοικητής για το Γ.Ν. Καλαμάτας, έχουν όμως και οι δημοτικοί άρχοντες, εμείς οι Φιλιατρινοί πολίτες.

Οι εθελοντές αλήθεια που μπαινόβγαιναν, τους εργαζόμενους εκεί αλήθεια πού τους βάζουμε; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν φωνή, δεν έχουν κότσια; Πού εργάζονται; Δεν τους ενδιαφέρει το περιβάλλον, η υγιεινή εργασία τους ή είναι τού "δεν βαριέσαι, εγώ να περνάω καλά, να περνά η ώρα και ο μήνας, να τρέχει ο μισθός"; Λέγονται πολλά ακόμη και για εργαζόμενο ξεχασμένο λουφαδόρο ή και περισσότεροι του ενός χωρίς αντικείμενο εργασίας.
Αχ, βρε κράτος, άλλους γέννησε η Παναγιά και άλλους ο διάβολος.

Γιατί δεν επανέρχονται διοικητικοί και εργαζόμενοι στις θέσεις τους; Γι’ αυτό δεν δέχονται την αξιολόγηση, μήπως θα βγουν πολλοί κρυμμένοι στην επιφάνεια; Λέγεται Κέντρο Αποκατάστασης ποιας και με ποιους; Αλλοι στη Δράμα, άλλοι Καλαμάτα ή όπου αλλού και κάποιος με μετάταξη -μάλλον τελεί υπό παραίτηση- στα γραφεία χωρίς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά.

Πολλά ερωτήματα, σελίδες, τόμοι μπορούν να γραφούν, ερωτήματα που θέλουν άμεση και σαφή απάντηση, όχι αύριο αλλά χθες. Λένε κάποιοι πολίτες ότι όλα αυτά βολεύουν το σύστημα ακόμα και τους εργαζόμενους εκεί και στο διάβολο η υγεία τους, τι τους θέλουν τους ειδικούς, έχουν τις γάτες, τα σκυλιά, τα σκουπίδια. Τι χρειάζονται οι διοικητικοί, αν ήταν αυτοί, πώς θα γινόντουσαν όλα αυτά, πώς θα δάνειζε η ασθενής 39.500 ευρώ, θα την είχαν ζαλίσει όλοι αυτοί, χωρίς όλο αυτό το προσωπικό, ιατρικό και διοικητικό είναι καλύτερα, πιο καθαρό μυαλό οι ασθενείς.

Κύριοι της Πολιτείας, έχετε υποχρέωση και ευθύνη για το πού πηγαίνουμε, μην νίπτετε τας χείρας σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια και το μυαλό σας και αναλάβετε τις ευθύνες σας γι’ αυτά που είσαστε εντεταλμένοι από την Πολιτεία και τους φορολογούμενους.

Λεωνίδας Καραβίτης
Νεοτριφύλιος δημότης, τέως Φιλιατρινός


1 σχόλιο:

  1. Μπαβω Λεωνιδα οσα δεν μπορεσα να γραψω με λεπτομερια γιατι εδω και 4 χρονια μιλω για τις αθλειες συνθηκες στο ασυλο σε δημαρχους σε φαρμακοποιους στο Μπασδανη στους φιλλοπροοδευτικους Φιλιατρινους ολοι ριχνουν τις ευθυνες στους αλλους .Ευτυχως που οι ομογενεις Καναδα και Αμερικης με τις προσπαθειες μου προσφερουμε καποια ανακουφιση σε αυτες τις ψυχες . Θα περιμενω να δω ποτε θα αρχισουν οι ενεργειες ενω παραλληλα θα σχολιαζω και αν θελουν ας τα δημοσιευουν. Οταν εγραψα περυσι οτι τα παιδια υποσιτηζοντε μου ειπαν να μαθω ορθογραφια και να φερω λεφτα να τα ταισω .Εγω απο το 1993 εθελοντικα κανω οτι περναει απο το χερι μου οι μορφωμενοι συμπολιτες μας τι κανετε Επρεπε να ρθουν τα καναλια για να διξουν την αθλειωτητα τον Φιλιατρων Μια ΝΤΡΟΠΗ δεν φτανει Μαρθα Θεμιστοκλη Τσαφου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.