Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι προϋποθέσεις απαλλαγής από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ – Όλη η απόφαση

Οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή αυτοί που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1/1/1993 δεν είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ αρκεί να εργάζονται ως μισθωτοί και ο εργοδότης τους να τους «κολλάει» τουλάχιστον 25 ένσημα τον μήνα.

Αυτό προβλέπει .........

απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Η απόφαση αφορά στους μισθωτούς οι οποίοι θέλουν να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με το να απασχολούνται ταυτόχρονα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Από το 1992, η ασφαλιστική νομοθεσία έδινε τη δυνατότητα στους νέους ασφαλισμένους και διπλοαπασχολούμενους να επιλέξουν ασφαλιστικό φορέα: ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ.
Ωστόσο με νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Απριλίου, μπήκε ως προϋπόθεση, κατά την άσκηση της μισθωτής εργασίας να συγκεντρώνονται 25 ένσημα τον μήνα.

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώνονται, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ καθίσταται υποχρεωτική. Αυτή η επιπλέον υποχρέωση αυτομάτως αφαιρεί το δικαίωμα επιλογής ταμείου από τους μερικώς απασχολούμενους αλλά και από όσους εργάζονται με εκ περιτροπής εργασία (δηλαδή λίγες ημέρες την εβδομάδα).
Η απόφαση Μπέζα που ερμηνεύει τον νόμο, αναγνωρίζει το δικαίωμα στους μισθωτούς να μην συγκεντρώνουν τον αριθμό των 25 ενσήμων σε περίπτωση ασθένειας, απεργίας, απόλυσης κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ UPLOAD CENTER ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.