Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με άρωμα… Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο]

Η 26η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Δημοτική Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση από συστάσεως του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου που γίνεται εκτός έδρας, ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας.

Σε αίσιο τέλος .....

φαίνεται ότι φτάνει το «σίριαλ» που λέγεται βιολογικός καθαρισμός στην πόλη των Γαργαλιάνων. Ο Δήμος φαίνεται να έχει προχωρημένες επαφές προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Σε καλό…δρόμο φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κατσίβελα, η αντικατάσταση των τμημάτων του αγωγού ύδρευσης από αμίαντο. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο το Τουριστικό Γαργαλιάνων προς εκμετάλλευση μιας και βγήκε επιτέλους η οικοδομική άδεια για το κτίριο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Καλκαβούρας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στον κ. Κατσίβελα. Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης προκειμένου τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Τριφυλίας να πραγματοποιούνται πέρα από την έδρα του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε οι δραστηριότητες του Δήμου θα έρθουν πιο κοντά στον πολίτη προκειμένου η επικοινωνία να γίνεται πιο εύκολη και αποδοτική.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό γεγονός τη Κυριακής, που δεν ήταν άλλο από την φωτιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic, λέγοντας:

» Οι σκέψεις μας είναι στους πολίτες που περνούν αυτή την περιπέτεια, να ευχηθούμε να τελειώσουν όλα καλά, και μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και τέσσερις Κυπαρισσιοι πατριώτες μας στο καράβι».

Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων

Επίσης, μίλησε για το Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης των Γαργαλιάνων λέγοντας πως η επιθυμία των κατοίκων είναι να βρεθεί λύση σε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα. Κατηγόρησε για έλλειψη τόλμης και θέλησης τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ο κ. Κατσίβελας είπε πως έχει εγκριθεί μια μελέτη η οποία έχει συνολικό κόστος πάνω από 700.000 ευρώ και ώς τώρα έχουν πληρωθεί 575.000 ευρώ και δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει μελέτη βιολογικού καθαρισμού. Όπως χαρακτηριστικά είπε μπορεί η μελέτη να μην είναι το έργο αλλά είναι η επαρχή ώστε να μπορούμε να μηλάμε για την προοπτική να αποκτήσει η πόλη των Γαργαλιάνων βιολογικό καθαρισμό.

Αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο

O κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στο δίκτυο ύδρευσης καθώς και την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Όπως είπε υπάρχει μια μελέτη που έχει ξεκινήσει και αφορά το κομμάτι στου αγωγού από τις πηγές στο Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και Τουλούπα Χάνι, η οποία έχει πληρωθεί μερικώς από το Δήμο Βουφράδος. Υπάρχει και το κομμάτι από Τουλούπα Χάνι μέχρι το υδραγωγείο των Γαργαλιάνων που δεν έχει εκπονηθεί. Κατόπιν επικοινωνίας με το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρη του ζήτησε να παραδώσει τη μελέτη που αφορά το πρώτο τμήμα προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης για το υπόλοιπο τμήμα του αγωγού. Τόνισε πως υπάρχουν πιστώσεις 200.000 ευρώ από το 2009 οι οποίες «κοιμούνται» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.

Σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Κυριακουλόπουλου (πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» από το 2013 έως και το Σεπτέμβριο του 2014) από ποιόν θα παραληφθεί η μελέτη, ο κ. Κατσίβελας απάντησε ότι θα παραληφθεί από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Σε ερώτηση του κ. Κυριακουλόπουλου αν θα «τρέξει» η παλιά μελέτη (προ δεκαπενταετιας) ή θα γίνει καινούργια. Ο κ. Κατσίβελας είπε πως έχουν πληρωθεί κάποια χρήματα, μπορεί να είναι μια μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί προ δεκαπενταετίας αλλά μπορεί να επικαιροποιηθεί.

Τουριστικό Γαργαλιάνων

Ο κ. Κατσίβελας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως για το Τουριστικό Γαργαλιάνων έχει βγεί οικοδομική άδεια και θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία αναμένεται να γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας:



Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Σ.Μπακούρος καθώς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ε. Ανδρινόπουλος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους.

Πρόταση από τον Σωτήρη Μπακούρο για να φύγουν κάποιες υπηρεσίες από την Κυπαρισσία προκειμένου ο πολίτης να εξυπηρετείται καλύτερα και να υπάρχει μια ισόρροπη κατανομή των υπηρεσιών στο Δήμο.

Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σ. Μπακούρος:



Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σ. Κουκούμης:



Το Σώμα υπερψήφισε ομόφωνα τις περισσότερες προτάσεις της πλειοψηφίας, ενώ οι υπόλοιπες επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία.

Ανάμεσα σε αυτές που ψηφίστηκαν ομόφωνα ήταν και οι:

- Αποδοχή της ένταξης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ»στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER του ΑΞΟΝΑ 4 του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»

– Αποδοχή της ένταξης του έργου ¨ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ τα .ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΤΑΣ και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης.

Δακοκτονία έτους 2015

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου τα τοπικά συμβούλια θα πρεπει να έχουν κάνει τις προτάσεις τους.

Συγκροτήθηκε γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, η σύνθεση της οποίας έχει ως εξής:

Ανδρέας Μπουγάς – Τακτικό Μέλος

Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος – Αναπληρωματικό Μέλος

Κλήρωση Δημοτικού Συμβούλου για συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης και παραλαβής της υπηρεσίας Τεχνική βοήθεια Δήμου Τριφυλίας.

Μαρία Πανουσιοπούλου – Τακτικό Μέλος

Βασίλειος Παπαθεοδοσίου - Αναπληρωματικό Μέλος

Αντικατάσταση του παραιτηθέντος από επιτροπές του Δήμου Δημοτικού Συμβούλου Σαράντου Κουκούμη.

Γιώργος Σκιαδάς – Τακτικό Μέλος

Ιωάννης Μεκούρης – Αναπληρωματικό Μέλος

Παναγιώτης Τσίγγανος – Αναπληρωματικό Μέλος

Gargali;anoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.