Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στις 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες - μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη .....

Η πικρία Άδωνι για την υπόθεση «25ευρω»! Όλο το παρασκήνιο της κατάργησης! Τι έγραψε στο Twitter

Δεν ξεκίνησε καλά το 2014 για τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς εκεί που υπολόγιζε ότι το μέτρο με την είσοδο των 25ευρώ στα νοσοκομεία θα εφαρμοσθεί, αυτό απεσύρθη άρον άρον μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε στη δικομματική κυβέρνηση.

Καπνός… έγιναν τελικώς.....

Με ένα ευρώ ανά συνταγή θα επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι για να προμηθευτούν φάρμακα.

Ένα ευρώ, ανά συνταγή, θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η εφαρμογή του .....

Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα , από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ......

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Ορίστηκε ο προσωρινός μειοδότης για το έργο «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων –Διοίκησης του Κ.Υ. Κυπαρισσίας»,

H ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι από τη δημοπρασία του έργου «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων –Διοίκησης του Κ.Υ. Κυπαρισσίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000,00 € , προσωρινός μειοδότης ανεδείχθη η Τεχνική Εταιρεία , Λεωνίδας Σιώρης & ΣΙΑ Ε.Ε., με μέση έκπτωση 43,13%.

Τυχόν ενστάσεις μπορούν να......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 7-1-2014 ]



Έρχεται αύξηση δημοτικών τελών. «Χαράτσι» 160 εκατ. στους Δήμους για απορρίμματα.

Μια δυσάρεστη έκπληξη, ύψους περί τα 160.000.000 ευρώ, περιμένει τους πολίτες αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. Από 1ης Ιανουαρίου 2014, με βάση κοινοτική οδηγία και την ελληνική νομοθεσία, οι οργανισμοί (δηλαδή οι δήμοι) ή οι.....

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών

Επιθεωρήσεις στις αίθουσες διδασκαλίας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση, η οποία θα διενεργείται ανά τριετία.

Σύμφωνα με όσα .........

Εμπλοκή με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τον κίνδυνο να μην αποδεχθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση της κυβέρνησης για πραγματοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαίου (ο α΄γύρος) και στις 25 Μαίου (ο β΄γύρος), με βάση την πρόβλεψη του «Καλλικράτη» ότι πρέπει να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές (25 Μαίου) επισημαίνουν νομικοί κύκλοι μιλώντας στην aftodioikisi.gr.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διερευνήσει σε βάρος το ......

Απογραφή στρατευσίμων που γεννήθηκαν το 1996 (κλάση 2017)

1. Ανακοινώνεται ότι από 2 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και 31 Μαρτίου 2014 καλούνται όλοι οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1996 (κλάση 2017) προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.

2. Η κατάθεση του ......

Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών: Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού [ Les Favoris De La Lune ] έρχονται στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2014


Οι Ευνοούμενοι του Φεγγαριού [ Les Favoris De La Lune ]

του Οτάρ Ιοσελιάνι

Με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Πασκάλ Ομπιέ, Κάτια Ρουπέ, Φρανσουά Μισέλ

Είδος: Δραματική (2013)
Διάρκεια 101'
Προβολές: 12 και 13 Ιανουαρίου 2014
Ωρα προβολής: 21:00
Τόπος: Αίθουσα Πυρσού (Φουρναράκειου)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και video στην νέα σελίδα του Πυρσού PirsosFiliatra.gr (κλικ)

Taxis Net: Ηλεκτρονική υποβολή για μισθωτηρίο συμβόλαιο

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων ακινήτων.
Με την ηλεκτρονική εφαρμογή (κλικ) ο ιδιοκτήτης του ακίνητου υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο στην Εφορία και δεν θα χρειάζεται να επισκεφθεί την φορολογική Αρχή. Σημειώνεται πως σήμερα όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφ όσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.

Με τις σημερινές διαδικασίες εάν ένα μισθωτήριο δεν θεωρηθεί από τον ......

Τι αλλάζει για φορολογική ενημερότητα. [ Συνημμένο ]

Η ισχύς του αποδεικτικού ενημερότητας ορίζεται σε δύο μήνες, στην περίπτωση που δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε ένα μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών.

Δύο μήνες θα διαρκεί πλέον η φορολογική ενημερότητα για όσους δεν χρωστούν στο δημόσιο, ενώ 1 μήνα θα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ που αναρτήθηκε στο Taxheaven.

Σε περιπτώσεις οφειλής προς το δημόσιο θα μπορεί να εκδίδεται βεβαίωση .....

Η ΔΟΥ Α Αθήνας αρμόδια για τις λανθασμένες πληρωμές τελών κυκλοφορίας 2013 και 2014

Η ΔΟΥ Α' Αθήνας ορίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ως αρμόδια ΔΟΥ για την αντιμετώπιση υποθέσεων λανθασμένων πληρωμών τελών κυκλοφορίας για τα έτη 2013 και επόμενων ετών.

Η απόφαση του .........

Ορκίστηκε εκ νέου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος

Χθες έγινε η νέα ορκωμοσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιου Μπέζου από τον περιφερειάρχη υγείας Παναγιώτη Κατσίβελα .
Ακολούθησε μακρά συνεργασία για θέματα που αφορούν την Υγεία στον Νομό Μεσσηνίας και καθορίστηκαν οι επόμενοι στόχοι.

Έγινε πλήρης ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των έργων που .......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιανουαρίου 2014