Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Υπάρχει και το άλλο «πλεόνασμα»: του καναπέ!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περισσεύουν τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που με περισσή επιμέλεια και πρόδηλο πόθο επαναλαμβάνουν τα γνωστά ΜΜΕ!...
Αυτό ΔΕΝ ανήκει ........

Κερδίστε χρόνο και γλιτώστε ταλαιπωρία με τα ηλεκτρονικά παράβολα

Τη χρονοβόρα διαδικασία αγοράς παραβόλων από τις εφορίες ή τα χαράτσια αγοράς παραβόλων από ιδιώτες μπορούν να αποφύγουν όσοι αξιοποιήσουν τα ηλεκτρονικά παράβολα. Πλέον, για αρκετούς φορείς του δημοσίου βρίσκεται σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την προμήθεια παραβόλων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων πλέον στην εφαρμογή «e-Παράβολο» εντάσσονται οι εξής φορείς:.....

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των αυτοκινήτων - Έρχεται μείωση σε τεκμήρια, φόρο πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας

Μεγάλη μείωση στο φόρο πολυτελείας και τα τεκμήρια φέρνει το υπουργείο Οικονομικών
Θα μειωθούν τα τέλη, αλλά όχι για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Δείτε τις αλλαγές που έρχονται στη φορολόγηση των αυτοκινήτων

Είναι δεδομένο ότι......

Χαλαζόνι Φιλιατρών: Ενεργοποιήθηκε η διαδικτυακή σύνδεση στο Δημοτικό Σχολείο

Ενεργοποιήθηκε από χθες 3-2-14 η διαδικτυακή σύνδεση στο Δημοτικό σχολείο του χωριού,
Σε ενημέρωση που έχει το Φιλιατρά News για το θέμα, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια τεχνική μελέτη ώστε να επιλεγεί η κατάλληλη κεραία που θα δίνει την δυνατότητα για λήψη του ασύρματου δικτύου στη μεγαλύτερη δυνατή ακτίνα για όλους τους δημότες.

Για την εξέλιξη αυτή εκφράζονται ......

Το ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Μεσσηνία

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μεσσηνία. Καλούμε όλο τον αγροτόκοσμο που πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ να πλαισιώσει μαζικά τα «μπλόκα» στο Σουληνάρι, στην Πύλο, στο Πεταλίδι και τους Γαργαλιάνους.

Οι μικρομεσαίοι......

Παρατείνεται η ισχύς βιβλιαρίων ασθενείας ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ και ΤΑΥΤΕΚΩ

Με τα υπ αριθμό πρωτοκόλλου 63357/19 – 12 – 2013 και 14411/9 -1- 2013 ενημερωτικά έγγραφα του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ αντίστοιχα, σας γνωρίζουμε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων των εν λόγω φορέων ισχύει μέχρι 28/2/2014.

Ο ΟΠΑΔ με το .......

Άδεια Πώλησης «Τυροκομικών Προϊόντων» σε Λαϊκές Αγορές.

Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης (την οποία υπογράφει ο υφυπουργός ΥΠΑΝ κ. Σκορδάς), σχετικά με την έκδοση παραγωγικών αδειών πώλησης τυροκομικών Προϊόντων σε Λαϊκές Αγορές, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε αυτή αναφέρεται ότι μεταξύ των δικαιολογητικών που θα πρέπει ......

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Πρόχειροι οι σχεδιασμοί για την φορολόγηση των αγροτών.

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών
στην οποία επισημαίνεται η προχειρότητα του Υπουργείου στο σχέδιο φορολόγησης των αγροτών αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα φορολόγησης ειδών πρώτων υλών και τον ΦΠΑ που καταβάλλεται.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:.....

Τακτοποίηση κτηνοτροφικών - σταυλικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 23 του Νόμου 4178/13

Από το ΥΠΕΚΑ (έγγραφο 262/21-1-2014 ΑΔΑ: ΒΙΨΨΟ-ΤΙΗ) ανακοινώθηκε ότι μετά την δημοσίευση του Ν. 4178/13 (ΦΕΚ 174/Α/2013) και την ενεργοποίηση της κατάλληλης εφαρμογής του ΤΕΕ προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών κτηνοτροφικών και σταυλικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με την παρ. 13 του άρθρου 23 του παραπάνω Νόμου, ως εξής:

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι μέχρι τις..........

Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλονιά

Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται όλη η Κεφαλονιά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέων Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Τη σχετική απόφαση .....

Το χιθεσινοβωραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-2-2014 ]

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Φεβρουαρίου 2014