Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ενδιαφέροντα τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας

Μπορεί να έληξε το προηγούμενο Σάββατο τα ξημερώματα, η ψηφοφορία που είχαμε με το ερώτημα "Αν γίνονταν την Δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου ποιόν υποψήφιο θα ψηφίζατε", τα αποτελέσματα της ήτα εντυπωσιακά.
Μπορεί η ψηφοφορία να μην ήταν επιστημονική αλλά έδειξε μια πρώτη σκέψη των πολιτών με τα ονόματα που απλά ανακοινώθηκαν.
Το πιο σημαντικό εύρημα .........

Δώρο Πάσχα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Δώρο Πάσχα θα λάβουν τη Μεγάλη Τετάρτη από τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι δικαιούχοι και συγκεκριμένα όσοι έλαβαν ή λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου εώς και 30 Απριλίου.

Το ποσό του......

ΕΛΓΑ. Κατεβλήθησαν σήμερα οι αποζημιώσεις

Σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.336 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:

Συνεδριάζει σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Απιλίου 2014 και ώρα 19:30 σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικά τα θέματα: .......

Λαϊκισμός ...η πολιτική ατζέντα Πετράκου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Εμμονικά θα λέγαμε ο βουλευτής Μεσσηνίας του Σύριζα κ. Πετράκος, θεωρεί τον εαυτό του ως άλλο...Πουαρώ και αναζητεί συνεχώς σκάνδαλα και ατασθαλίες στη διοίκηση Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι, δηλαδή την πολιτική της λάσπης, αρέσκονται και κάποιοι άλλοι να τον ακολουθούν, λόγω της γνώσης που υπάρχει, πως η Ελληνική κοινωνία, έχει πλέον και δίκαια, μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης
Αλλά αυτή η κοινωνική ευαισθησία στα......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-4-2014 ]


Οι νέες επιβαρύνσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ισχύει αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2014, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία καθορίζει το νέο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στα 19,73 ευρώ ανά MWh.

Υπενθυμίζεται ότι .....

Ηλεία: Ιδιωτικοποιείται μία από τις ωραιότερες παραλίες.

Ανάμεσα στα προβλεπόμενα στο περίφημο πολυνομοσχέδιο, υπάρχουν και «ρυθμίσεις» που πέρασαν «εν κρυπτώ», όπως η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, μιας τεράστιας παραλιακής έκτασης, από τις επονομαζόμενες «φιλέτα», που ανήκει διοικητικά στο δήμο του Πηνειού.

Συγκεκριμένα, αφορά σε 950 στρέμματα στην περιοχή........

Τι είναι το RuTube;

Το δίκτυο που ανέβασε η ΧΑ τους διαλόγους Μπαλτάκου – Κασιδιάρη

Το RuTube είναι όπως είναι το αντίστοιχο γνωστό Αμερικάνικο YouTube, αλλα στην Ρώσικη έκδοση του.
Το RuTube είναι το .....

Καλλικράτης: Νέες αλλαγές στο Νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Για νέες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» δεσμεύθηκε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Μεταξύ των αλλαγών .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Απριλίου 2014