Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αυξήθηκε η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τις 14/7

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστό που φτάνει από 40 έως και 70% της τιμής του φαρμάκου.

Αυτό συμβαίνει γιατί από τις 14 Ιουλίου ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην κατηγορία των φαρμάκων που προστατεύονται από πατέντα και γι αυτό το λόγο δεν έχουν ακόμη αντίγραφο-γενόσημο, εξηγεί ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.
Παράλληλα .....

Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Και αυτό καθώς.....

Ανοίγει αύριο το taxisnet για τις εκπρόθεσμες πλέον δηλώσεις Ε1 2014

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξανανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα taxis προκειμένου να υποβάλουν οι περίπου 50.000-80.000 φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι ανωτέρω έχασαν τις......

Καμπάνες και για τα οχήματα που δεν πέρασαν ή δεν περνούν ΚΤΕΟ

Ενώ τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα πέφτουν βροχή, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ετοιμάζουν ηλεκτρονική δαγκάνα και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Από τη νέα χρονιά.....

Πρόσθετος φόρος και πρόστιμα για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε την Δευτέρα.

Οι επιβαρύνσεις .....

Υποχρεωτικά θα ζυγίζεται το ψωμί ,μειώνονται οι τιμές στο γάλα


To ψωμί θα πωλείται αφού θα έχει ζυγιστεί υποχρεωτικά και το μέτροθα ισχύσει από την 1η Αυγούστου, όπως ορίζει ο νόμος δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, τονίζοντας πως η χρέωση του καταναλωτή θα γίνεται με βάση την ένδειξη της ζυγαριάς και όχι... κατ' εκτίμηση.

Παράλληλα προανήγγειλε και μειώσεις στις τιμές του γάλακτος.
Η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014 προβλέπει ......

Το νέο σύστημα για την άδεια πωλητή λαικής αγοράς

Το νέο σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών και τον τρόπο κατανομής των θέσεων αλλά και τα νέα κριτήρια καθορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης Κάθε λαϊκή αγορά χωρίζεται σε τομέα παραγωγών πωλητών και σε τομέα επαγγελματιών πωλητών. Ο τομέας των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών διακρίνεται σαφώς με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον τομέα των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Την ευθύνη υλοποίησης της ανωτέρω διάκρισης έχει η κατά τόπον .....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-7-2014 ]

Ανακοίνωση για ρυθμίσεις οφειλών στον Δήμο Τριφυλίας


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93 Α΄/14-04-2014) και την ερμηνευτική εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 36/πρωτ. 23334/6-6-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάγονται σε ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες -κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου- οφειλές προς τους δήμους από φόρους, τέλη, δικαιώματα κλπ, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων, με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τα πρόστιμα, τους τόκους υπερημερίας ή τις τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που επιβαρύνουν τη βασική οφειλή μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διακρίνονται σε δύο βασικές .......

ΔΕΗ Φιλιατρών: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη 17 Ιουλίου ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και από ώρα 08:30 έως 12:30 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις παρακάτω περιοχές:......

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης

Συνελήφθη στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης,σε έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί ....

Φιλιατρά: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες απόψεις για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – πρόληψη και θεραπεία» [εικόνες]


Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες απόψεις για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – πρόληψη και θεραπεία» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στις 9 το βράδυ στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών με διοργανωτη τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας, παραβρέθηκαν .....

Ώρα μηδέν για την Οδική Ασφάλεια: Επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων

Τα οδικά ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας αποτελούν το τελευταίο διάστημα καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που υποδεικνύει ότι το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν αντιμετωπίζεται σωστά ούτε από τους χρήστες της οδού αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές. Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλουν στην πρόκληση των οδικών ατυχημάτων και ποια είναι τα μέτρα αντιμετώπισης που είναι επιβεβλημένο να ληφθούν άμεσα;

Τρεις είναι οι κρίκοι της αλυσίδας των οδικών ..........

«Ράγισε» λίγο η Βρετανική «γυάλινη οροφή;»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν θα πάρω θέση υπέρ ή κατά της απόφασης του Βρετανού πρωθυπουργού κ David Cameron ο οποίος αποφάσισε σήμερα ξαφνικά να «ανακατέψει» το Υπουργικό του Συμβούλιο.
Θα σταθώ, όμως, για καθαρά κοινωνιολογικούς λόγους, στην απόφασή του να δώσει Υπουργικά Χαρτοφυλάκια σε 3 ακόμη γυναίκες και έτσι το διευρυμένο Υπουργικό του Συμβούλιο όπου αυξήθηκε ο αριθμός από 22 σε 23 μέλη «μετρά» από σήμερα συνολικά 6 γυναίκες Υπουργούς.
Είπαν κάποιοι ........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουλίου 2014