Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στο Τρενοτεχνείο στη Κυπαρισσία

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Γιάννης Αγγελάκας, θα εμφανιστεί στο Πολιτιστικό Πολυχώρο ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟΝ στη Κυπαρισσία Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
Από τις Τρύπες μέχρι το τελευταίο βιβλίο cd του με τίτλο "Ή ΓΕΛΑΣΤΗ ΑΝΗΦΟΡΑ", ο Γιάννης Αγγελάκας, μας ταξιδεύει κάθε φορά μέσα από ολόκληρο το φάσμα της ιδιαίτερης δημιουργικής του ικανότητας. Μία ξεχωριστή μίξη τραγουδιών από το παρελθόν το παρόν και το μέλλον, που ορίζουν το εδώ και τώρα του καθένα μας, δίνουν χαρακτήρα στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα ........

ΟΑΕΕ: Στις εφορίες στέλνει τις οφειλές έως 5.000 ευρώ

Πρόταση για να μεταφερθούν στην εφορία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ που έχουν γίνει στον ΟΑΕΕ, έκανε ο τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, υπεύθυνος την τελευταία διετία να ελέγχει την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Βέλγος Πατρίκ Ντε Μετς, σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τη διοίκηση του Οργανισμού, πρότεινε να στείλει ο ΟΑΕΕ αναλυτικά στοιχεία για τους περίπου 40.000 οφειλέτες που χρωστούν ποσά έως 5.000 ευρώ στη φορολογική διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτό, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ εκτιμούν ότι ......

Εως 30 Νοεμβρίου οι διορθώσεις των ακινήτων στο Ε9

Μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων για οικόπεδα σε χιλιάδες περιοχές της χώρας και δυνατότητα υποβολής δήλωσης έως 30 Νοεμβρίου 2014 για διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων (Ε9) των ετών 2011, 2012 και 2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή Μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων για οικόπεδα σε χιλιάδες περιοχές της χώρας και δυνατότητα υποβολής δήλωσης έως 30 Νοεμβρίου 2014 για διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων (Ε9) των ετών 2011, 2012 και 2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία: .........

Σε πέντε δόσεις ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)

Σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ (ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων), με την πρώτη δόση να πληρώνεται από τους υπόχρεους στα τέλη Αυγούστου. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπονται ευνοικές ρυθμίσεις για όσους διαθέτουν οικόπεδα σε περιοχές που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες ή συντελεστές αξιοποίησης.

Με τις αλλαγές .....

ΟΓΑ: Σε αποχή διαρκείας οι ανταποκριτές

Προθεσμία μέχρι τη Πέμπτη 31 Ιουλίου δίνουν οι ανταποκριτές του ΟΓΑ στη κυβέρνηση προκειμένου να μην υποστούν περικοπές στο επίδομα που λαμβάνουν.
Οι ανταποκριτές του .....

Ξεκινά απόψε τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών

Ξεκινούν απόψε, στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του Πυρσού.

Στον γνώριμο .....

Γαγαλιάνοι: Αγώνες σκοποβολής από τον σκοπευτικό όμιλο «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «ΑΡΤΕΜΙΣ» οργανώνει το Σάββατο 26/7/2014 από τις 17:00 ως τις 21: 00 και την Κυριακή 27/7/2014 από τις 9:00 ως τις 13:00 αγώνα Α κατηγορίας αεροβόλου όπλου στο Σκοπευτήριο Γαργαλιάνων.

Στη συνέχεια ......

2η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Γραφείο Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και την ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 30/7/2014, στις 9.30 μ.μ., στην πλατεία των Φιλιατρών τη «2η Γαστρονομική Συνάντηση – Γεύσεις των Φιλιατρών».

Στην εκδήλωση ......

Το Δημόσιο πληρώνει με καθυστέρηση πάνω από πέντε μήνες

Με καθυστέρηση πάνω από πέντε μήνες γίνονται οι πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας χιλιάδες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν ....

Καθορισμός ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων

'Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο.''

Τα παραπάνω αναφέρει απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη που .....

Τα προγράμματα του νεου ΕΣΠΑ 2014-2020

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ) υπέβαλε χθες το βράδυ προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης , νέο ΕΣΠΑ , για την περίοδο 2014-2020.

Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα υπεβλήθησαν στην προθεσμία που είχε ......

Γαργαλιάνοι: Χάθηκε σκυλίτσα

Χάθηκε αυτή η σκυλίτσα στην περιοχή των Γαργαλιανων (Ανεμόμυλος) στις 17 Ιουλίου και ώρα 8 το απόγευμα.

Παρακαλούμε οποίος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά να επικοινωνήσει στο τηλ. 694 73 21 733. Το όνομα της είναι Μπρουκ είναι πολύ φιλική και έχει 4 μικρά κουταβάκια που θηλάζει και έχουν την ανάγκη της για να ζήσουν.

Gargalianoi On Line

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουλίου 2014