Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΟΠΕΚΕΠΕ νέες πληρωμές σε δικαιούχους

Σε πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι στις 28/07/2014 έγιναν οι παρακάτω πληρωμές Αγροτικής Ανάπτυξης:.....

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές

Την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν 33 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση το υψόμετρο.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές:......

Προς νέα πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα

Η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου προβλέπει ότι οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα βάσει των νέων κριτηρίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2014 θα πρέπει να πάρουν το επίδομα αύριο ή το πολύ μεθάυριο.

Μετά την δόση .....

Απο 1η Αυγούστου Εκτύπωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων: στο gsis.gr

Αναρτούνται στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων ιδιοκτητών ακινήτων στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ ( gsis.gr ) τα ποσα του ΕΝΦΙΑ ενώ κλείνει η εφαμρογή για το Ε9 2014 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ. οι υπόχρεοι σύμφωνα με την ανακοίνωση θα μπορούν να δουν τα ποσά που θα πληρώσουν σταδιακά από 1η /8/2014.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), ανακοινώνει τα παρακάτω:

ΕΟΠΥΥ. Εφαρμογή ελέγχου ασφαλιστικής ικανότητας

Σας πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), σας γνωρίζουμε, ότι υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr/Εφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, θα ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιαδήποτε υπηρεσίας.

Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα .....

Δηλώστε (λογαριασμό) και σώστε (το μισθό σας)!

Οδηγίες για το πώς θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι στην εφορία το μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό δίνει, με εγκύκλιο που εξέδωσε, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι σχετικές αιτήσεις ξεκινούν από αύριο Τρίτη, 29 του μηνός.
Οι φορολογούμενοι .......

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη σε περιοχές της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και από ώρα 08:30 έως 14:00 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή.....

Μουντιάλ 2018: «πολιτική ποδοσφαίρου & ποδόσφαιρο πολιτικής»

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο δεν το «χαρίζω» καθώς το «κατοχύρωσα» πριν μερικές δεκαετίες (οι αναγνώστες του blog μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο μου – «Ένας Ψυχολόγος στο Γήπεδο» Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 1994) δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι κάποιες στιγμές:
«βρίσκω απείρως ......

Κυπαρισσία: Σάββατο 2 Αυγούστου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Τρενοτεχνείο

“Πάντα εδώ...”, όπως δηλώνει και ο τίτλος της καλοκαιρινής του περιοδείας που θα τον φέρει ξανά σε επαφή με το αγαπημένο του κοινό το Σάββατο 2 Αυγούστου στο “Τρενοτεχνείον” του Νίκου Καλογερόπουλου στην Κυπαρισσία.
Το φετινό καλοκαίρι......

Φιλιατρά: Παρουσίαση Βιβλίου του Φιλιατρινού Στιχουργού Βασίλη Παπαδόπουλου

Το βιβλίο του που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2014 με τίτλο «Τα τραγούδια μου» θα παρουσιάσει ο Φιλιατρινός στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος την Κυριακή 3 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Λιμενάρι στα Φιλιατρά.
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος «συγκαταλέγεται μέσα στο πάνθεο κάποιων αθόρυβων καλλιτεχνών δημιουργών.

Έχει καταφέρει να εκφράσει εκείνα τα ......

Φιλιατρά: Το εφημερεύον φαρμακείο της εβδομάδας

Την εβδομάδα από 28 Ιουλίου έως 03 Αυγούστου 2014 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 0 34 065

Κιν. 694 61 04 914

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.

Info: Από το smartphone σας με κλικ σε κάποιο από τα τηλεφωνικά νούμερα, τα καλείτε απευθείας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2014