Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Διάγγελμα Σαμαρά από το Μαξίμου στις 16:00

Δήλωση για την οικονομία θα κάνει στις 16:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Ο κ. Σαμαράς θα ........

επισημάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί εκτός προγράμματος σε σχέση και με τις χθεσινές εξελίξεις στην ΕΚΤ. Ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε δήλωση και θα σχολιάσει τις ανακοινώσεις του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι. Ο Μάριο Ντράγκι το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Η Αθήνα θέλει να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, είναι ο τίτλος συνέντευξης που παραχωρεί ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν ο «ιδανικός αποδέκτης» για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αναφερόμενος στη συζήτηση περί πιθανής εξαίρεσης της Ελλάδας από το πρόγραμμα της ΕΚΤ, ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να συνδέει τους νομισματικούς στόχους της με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τονίζει ωστόσο ότι όποιος είναι ο πρωθυπουργός μετά τις εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με σημαντικούς περιορισμούς και θα πρέπει να δράσει άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.