Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας σε δημοσίευμα του Θάρρους

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα σας www.tharrosnews.gr το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων σας της ....

17ης.1.2015, με τίτλο «Δίκη δολοφονίας Αρχιμανδρίτη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από 23χρονο Μολδαβό» και της 19ης.1.2015 με τίτλο «Όλοι ήξεραν και κανείς δεν έκανε κάτι», των οποίων συντάκτρια εμφαίνεται η κα Βίκυ Βετουλάκη και στα οποία αφήνονται υπόνοιες ότι η Ιερά Μητρόπολη δήθεν είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών διάπραξης ποινικών αδικημάτων, τα οποία αποσιώπησε ή ακόμα και απέκρυψε.

Στο δεύτερο, μάλιστα, εκ των ως άνω δημοσιευμάτων η συντάκτρια μας κατηγορεί ευθέως για απόκρυψη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, ακόμα και αν δεν είχαν γίνει καταγγελίες, για το λόγο ότι «δεν είναι δυνατόν όλη η Χώρα να ήξερε τι γινόταν στο σπίτι και στον ξενώνα του Μοναστηριού με τα ανήλικα και τους νεαρούς και αυτοί να μην είχαν ακούσει τίποτα…».

Επί των ανωτέρω, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Σας διαβεβαιούμε ότι ουδέποτε είχε περιέλθει στην Ιερά Μητρόπολη οιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά σε βάρος του Ιερομονάχου Φωτίου Ζαχαρόπουλου για τέλεση αξιοποίνων πράξεων ούτε αίτημα για απομάκρυνσή του, ούτε καν η παραμικρή φήμη για τα ανωτέρω. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα μεριμνούσαμε για τη διακρίβωση της αλήθειας ή μη των εν λόγω κατηγοριών και την επιβολή των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών.

Σας διαβεβαιούμε, επίσης, ότι η εποπτεία επί των υπαγομένων στην Ιερά Μητρόπολη μοναχών και κληρικών για την τήρηση της ηθικής και των νόμων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Ιεράς Μητροπόλεως. Εντούτοις, παρά την άοκνη άσκηση εποπτείας, είναι αδύνατον να τελούμε σε γνώση των κάθε είδους ενεργειών όλων των μοναχών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εξάλλου, ο ισχυρισμός της συντάκτριας ότι «όλοι ήξεραν», τον οποίο με βεβαιότητα αναφέρει στο δεύτερο εκ των ως άνω δημοσιευμάτων, θα σήμαινε την ύπαρξη ευθυνών και των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. Εντούτοις, είμεθα βέβαιοι ότι ούτε οι αρχές αυτές τελούσαν σε γνώση αντίστοιχων κατηγοριών ή φημών για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων, διότι αναμφίβολα θα προέβαιναν στις απαιτούμενες έρευνες και διώξεις αυτεπαγγέλτως. Θα σήμαινε, επίσης, την ύπαρξη ευθυνών και της ιδίας της εφημερίδος σας, καθώς η συντάκτρια παραδέχεται ότι πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος γνώριζε τις εν λόγω φήμες. Εντούτοις, ούτε εκείνη γνώριζε κάτι, αλλά όσα άκουσε της προκάλεσαν έκπληξη και σοκ.

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και την τιμή μας, σεβόμενοι το δύσκολο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, να τηρείτε τη δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία, όπως αρμόζει σε μια εφημερίδα της δικής σας εμβέλειας, να ελέγχετε την αλήθεια των πληροφοριών που μεταδίδετε και να μην προβαίνετε σε διάδοση δυσφημιστικών περιστατικών και αξιολογικών κρίσεων προς πρόκληση εντυπώσεων, με την υπόμνηση ότι η μη τήρηση των ανωτέρω μπορεί να οδηγήσει στην τέλεση από την πλευρά σας αδικημάτων κατά της τιμής.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς
Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας

Σχόλιο Β.Β.:
Τα όσα δημοσιεύθηκαν, κατατέθηκαν επίσημα και επώνυμα από μάρτυρες στη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, στην εν λόγω δίκη. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Θάρρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.