Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Φιλιατρά: Με λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους [ Φωτογραφίες + Video ]

Με λαμπρότητα και κατάνυξη παρουσία τέως Υπουργών και Βουλευτών της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους.
Πλήθος πιστών παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πόλη μας τίμησαν τον πολιούχο τους.
Στις 7 το πρωί τελέσθηκε .....

η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά η θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου.
Με τον Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, και ο Μητροπολίτης Μαρωνίας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο τέως Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τ'εως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημλήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μπαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, ο
Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώυτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Αντιήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φαρμάκης και οι τοπικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Καναλουπίτης, και Γιώργος Κωτσάκης, Τοπικοί Σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, Εκπρόσωποι σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Παρασκευόπουλος και ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία αγήματος Στρατού, των Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών όπου ανταλλάχθηκαν ευχές από τους επισήμους.

Δείτε δύο Video που ακολουθούν.

Το πρώτο είναι Slideshow με φωτογραφίες από τον εορτασμό και το δεύτερο είναι Video με την περιφορά της Ιεράς Εικόνας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.