Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αυτός είναι ο 40χρονος παιδόφιλος του Περιστερίου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος παιδόφιλος ο οποίος συνελήφθη στο Περιστέρι για αποπλάνηση ανηλίκων. Σημειώνεται πως ο εν λόγω παιδόφιλος, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατηγορείται για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξειςου αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, αποπλάνησης.....

ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου.

Ο 40χρονος, Φίλιππος Λεβέντος, που φέρεται ως μέλος κυκλώματος παιδεραστών, κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και εδώ και καιρό γινόταν έρευνα για τη δράση, την οποία αυτός συνέχιζε ανενόχλητος. Ο Λεβέντος είχε ταυτοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2014, για βιασμό 14χρονης, όμως η υπόθεση "κόλλησε" στη Δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία έδωσε απαντήσεις για την υπόθεση και ανακοίνωσε πως διατάχθηκε πειθαρχική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκύπτει ολιγωρία υπαλλήλων της Εισαγγελίας για τις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει, ώστε να συλληφθεί έγκαιρα ο δράστης.

Σημειώνεται πως στο κινητό τηλέφωνο του δράστη βρέθηκε βίντεο με ανήλικο, το οποίο εξετάζεται, ενώ ο ίδιος ομολόγησε πως την ημέρα της σύλληψής του θα πραγματοποιούσε άλλες τέσσερις συναντήσεις με ανήλικα αγόρια. Ο 40χρονος παιδόφιλος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο, σε φορτηγάκι τύπου « Van », ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει. Για τον 40χρονο υπήρξε και ανώνυμη καταγγελία στο «CYBERALERT», ενώ ζητήθηκε από την Interpol να ερευνηθεί ολόκληρο το παρελθόν του στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Φίλιππου Λεβέντου. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.