Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

MRB: Η… βάση της ΝΔ επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας!

Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με την… μετεκλογική πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση “δεν αρέσει” στην πλειοψηφία των πολιτών, ενώ μεγάλο.......

είναι και το ποσοστό όσων δηλώνουν πως επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση», το 70,6% απαντά αρνητικά, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση του Α.Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ». Ο πρώην Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 73,1% αρνητικές γνώμες σε αυτό το ερώτημα.

Είναι ακομα σημαντικό πως πάνω από τους μισούς Έλληνες (51,8%) εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερη, αν είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Μόνο το 20% πιστεύει πως η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν είχε επανεκλεγεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,6%) εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (57%) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Ανάλογη πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στην ΝΔ εκφράζεται και από τη λεγόμενη… βάση του κόμματος, καθώς η πλειοψηφία όσων ψήφισαν το κόμμα έστω και μία φορά από το 2000 και μετά, εκτιμά πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν ψηφίσει ΝΔ έστω και μία φορά από το 2000 και μετά, που αφορά περίπου το μισό δείγμα της έρευνας (531 άτομα), υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους (54,8%) πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ. Αντίθετα, το 38,6% δηλώνει πως “σίγουρα ή μάλλον σίγουρα δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα”.

Μεγάλο προβάδισμα Τσίπρα έναντι του Σαμαρά στο ερώτημα του “καταλληλότερου”

Σημαντικό προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία καταγράφει μία ακόμη δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της MRB για το Star, στο ερώτημα “Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα”, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 55,1%, έναντι του 22,9% που απάντησε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Για το 18,5%κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στο 22,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ!

Δημοσκόπηση της MRB για το Star Channel αποτυπώνει για ακόμη μία φορά την άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και την συρρίκνωση των ποσοστών της ΝΔ.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ξεπερνά το 22%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 41,3% και τη Νέα Δημοκρατία να πέφτει στο 19,2%.

Ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό 2,9%.

«Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.