Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Πόλεμος» φαρμακοποιών για το ωράριο λειτουργίας

Ο άλλοτε «γαλάζιος» πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει υψώσει με δύναμη το αντιμνημονιακό λάβαρο και ζητεί από την κυβέρνηση και το υπ. Υγείας να επαναφέρει όχι μόνο το ωράριο αλλά και άλλα σημεία της λειτουργίας των φαρμακείων στο προηγούμενο καθεστώς

Πεδίο μάχης θυμίζει ο χώρος των ελληνικών φαρμακείων, καθώς ......

«διευρυμένα φαρμακεία», δηλαδή τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και «κλασικά φαρμακεία», δηλαδή όσα λειτουργούν με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων μάχονται για το ωράριο. Τα μεν πρώτα υπερασπίζονται την απελευθέρωση του ωραρίου που υπέγραψε επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τα άλλα ζητούν την κατάργηση του «μνημονιακού ωραρίου» και την επαναφορά σε ενιαίο, κοινό ωράριο λειτουργίας.

Ο άλλοτε «γαλάζιος» πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος έχει υψώσει με δύναμη το αντιμνημονιακό λάβαρο και ζητεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να επαναφέρει όχι μόνο το ωράριο αλλά και άλλα σημεία της λειτουργίας των φαρμακείων στο προηγούμενο καθεστώς.

Απέναντί του θα βρίσκεται πλέον η κυρία Μαίρη Λυβίζου, η προσωρινή Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) η οποία εκπροσωπεί, όπως ανακοίνωσε, «ένα σωματείο τις αρχές του οποίου υιοθετούν σχεδόν 2.000 φαρμακοποιοί και εκπροσωπεί τις αγωνίες 4.000 εργαζομένων».

«Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη προάσπισης της λογικής της λειτουργίας των φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο. Επιθυμεί να αποτελέσει πεδίο προβληματισμού και σκέψης για το ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού στην ελληνική κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του φορέα.

Ο ιδρυτικός σκοπός περιγράφεται μέσα από το τρίπτυχο ότι:
(1) το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό,
(2) οι πολίτες πρέπει να βρίσκουν εύκολα το φάρμακο όταν το έχουν ανάγκη,
(3) όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία.

«Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συναδέλφους μας. Και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με την Πολιτεία. Εμείς πιστεύουμε ότι μιλάμε με τη φωνή της πρακτικής λογικής και των αναγκών του κοινού. Για αυτό και βλέπουμε κάθε μέρα να γινόμαστε περισσότεροι και δυνατότεροι» λέει η κυρία Λυβίζου.

Επίθεση Λουράντου σε δημοσιογράφο

Το θέμα των διευρυμένων φαρμακείων όπως συζητήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Άρη Πορτοσάλτε έγινε αφορμή για σκληρούς χαρακτηρισμούς από την πλευρά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) τόσο για τον δημοσιογράφο όσο και για τον καλεσμένο του, πρώην υπουργό Υγείας, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο γνωστός υποστηρικτής των θέσεων των διευρυμένων, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα, απηύθηνε σχετικό ερώτημα στον τέως υπουργό και στην συνέχεια τον … απέσυρε εσπευσμένα λίγο πριν καταφθάσει ο νυν υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΦΣ.

Χαρακτηρίζει τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πολιτικό που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην χώρα μας» και του καταλογίζει άνανδρη επίθεση. Αναφερόμενος δε στον κ. Πορτοσάλτε καλεί τον κόσμο να «κρίνει τον ΄αντικειμενικό’ τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα της εκπομπής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.