Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αλλαγές στην φορολογία των ΙΧ εως τέλος Ιουνίου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, με τους εκπροσώπους των εμπόρων. Οπως τους είπε, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, θα είναι έτοιμος τις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα λόγω του .......

παγώματος της αγοράς απο την αναμονή των αλλαγών στην φορολογία επιδίωξη του κ. Βαρουφάκη είναι να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο εως τέλος Ιουνίου Συγκεκριμένα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου ότι στο διάστημα των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να λάβει αποφάσεις για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ και τους κάλεσε να υποβάλουν γραπτώς τις προτάσεις τους, κάτι το οποίο προτίθενται να κάνουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αλλαγές θα αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας τον φόρο πολυτελείας αλλακαι γενικά όλους τους φόρους των ΙΧ αφού πλέον ο υπολογισμός αλλάζει και θα γίνεται βάσει τον μέσο όρι της αξίας των αυτοκινήτων στην ΕΕ και όχι τα κυβικά. Η βάση του σχεδίου του Υπουργείου, όπως είχε γίνει γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα κινούνταν στους παρακάτω άξονες:

1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους.
Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

5. Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.