Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Την έχωσε την μύνηση του Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπως είχε προαναγγείλει χθες.
Αναφερόμενη στον ......

πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η κ. Μακρή διαβλέπει «πιθανό δόλο» και δηλώνει:

«Οι αναφορές περίgrexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης και το ρόλο του.Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ’ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης» είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις του τότε διοικητή της ΤτΕ, ΓιώργουΠροβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.
Είπε μάλιστα πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Η κ. Μακρή δήλωσε ακόμη ότι έχει πληροφορηθεί από τραπεζικούς κύκλους πως από χθες το μεσημέρι έχουν γίνει αναλήψεις από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που όπως είπε έχει επιπτώσεις και στο χρηματιστήριο.

«Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν απόχθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους» είπε χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «ο δόλος, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις κατατίθενται Οκτώβρη ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ.Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.