Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μηνυμα Αναγνώστη: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΦΑΡΑ!

Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον συμπολίτη μας κ. Παναγιώτη Τσαφαρά, για τις δωρεές του προς τον Αγρίλη, γέννημα και θρέμμα του οποίου υπήρξε και είναι ως εκ τούτου πολύ φυσικό να τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα ενδιαφέροντος και αγάπης προς τον ωραίο «Αγρίλη μας»!

Με δική του πρωτοβουλία, .....

χωρίς να του το υποδείξει ή/και να του το ζητήσει κανείς, ανέλαβε αφενός μεν την δαπάνη κατασκευής και τοποθέτησης ενός μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος στο μικρό γεφυράκι που είναι στην παραλία της Μπούκας, αφετέρου δε κατασκεύασε και τοποθέτησε τα ωραιότατα επίσης μεταλλικά κολωνάκια ηλεκτροφωτισμού, στο χώρο ακριβώς δίπλα από το «ΜΥΛΟ» του Αγρίλη.

Το γεγονός αυτό τον κατατάσσει επαξίως στην κατηγορία των φιλοπάτριδων και φιλοπρόοδων Φιλιατρινών και των μεγάλων και αναμφισβήτητα πραγματικών και ειλικρινών ΦΙΛΩΝ του Αγρίλη.

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς, γιος της πολυμελούς οικογένειας του αξέχαστου Αγριλιώτη Ηλία Τσαφαρά, είναι αξιέπαινος για το ότι κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της Τριφυλίας, χάρις μόνο στις δικές του ικανότητες, στην ευφυία του και την εργατικότητά του.

Πριν λίγους μόνο μήνες, η οικογένεια του Ηλία και της Αλεξάνδρας Τσαφαρά, είχε την τραγική δυστυχία να χάσει αιφνίδια και απρόσμενα τον αγαπημένο τους παιδί Μπάμπη, σε νεαρή ηλικία και ένα από τα πιο εκλεκτά και πιο αγαπημένα νεαρά παιδιά όλων των Αγριλιωτών. Ο Μπάμπης, λάτρης και υμνητής του Αγρίλη, αν μπορούσε να δει απ’ εκεί ψηλά που είναι, τα πιο πάνω αναφερόμενα έργα του αδελφού του, θα χαιρόταν ασφαλώς και θα καμάρωνε ιδιαίτερα, για το ότι ο δαυλός της ευγενικής σκυταλοδρομίας των Αγριλιωτών, «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ ΑΓΡΙΛΗ», βρίσκεται σήμερα στα στιβαρά χέρια του φιλοπρόοδου αδερφού του Παναγιώτη.

Εμείς οι γεροντότεροι Αγριλιώτες, ευχόμαστε μέχρι να παραδώσει ο Παναγιώτης τη σκυτάλη σε έναν άλλον Αγριλιώτη δρομέα, να συνεχίσει την πολύτιμη και αξιέπαινη αυτή δράση του και με άλλα τέτοια ωραία κοινωφελή έργα. Ευχόμαστε επίσης το παράδειγμά του να βρει κι’ άλλους μιμητές, προκειμένου να συνεχιστεί από γενιά σε γενιά, η πατροπαράδοτη αυτή σκυταλοδρομία της ευγενούς άμιλλας των Αγριλιωτών, να προσφέρει ο καθένας, ότι μπορεί περισσότερο, για τον καλλωπισμό και την πρόοδο του τόπου αυτού που ζούμε και αγαπάμε όλοι μας!

Κώστας Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.