Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το Plan B του Βαρουφάκη: Παράλληλο τραπεζικό σύστημα και υποκλοπές ΑΦΜ!

Παράλληλο τραπεζικό σύστημα, μυστικοί λογαριασμοί που δεν θα «έβλεπαν» οι Ευρωπαίοι και... hacking στα ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογουμένων, μέσω «ελέγχου» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προέβλεπε το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για τη «νέα δραχμή».
Σύμφωνα με τις .....

λεπτομέρειες του σχεδίου, που φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος σε στελέχη ξένων hedge funds στα πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου, θα υπήρχε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ, αλλά με τη δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή».
Το σχέδιο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο βασικός κορμός του plan B, περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ από έναν παιδικό φίλο του κ. Βαρουφάκη, όπως ο ίδιος φέρεται να είπε, τον οποίο είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες», Κατερίνα Σαββαΐδου.
Πώς θα πετύχαινε την υποκλοπή των ΑΦΜ; Με... hacking της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου.

«Χωρίς να το πούμε σε κανέναν», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.
«Με το πάτημα ενός κουμπιού» το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό, μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας, έτσι, ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές, εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Βαρουφάκης, η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο ο ίδιος την ερμήνευε κατά τρόπο που να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.
Η «Καθημερινή» προσθέτει πως ο κ. Βαρουφάκης είχε προετοιμαστεί να διαψεύσει το σχέδιο σε περίπτωση που διέρρεαν λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί.
Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται ότι έχει προβεί σε αυτή τη δήλωση, καταγγέλλοντας την εφημερίδα για «την προβοκάτσια της Κυριακής», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των στελεχών της εφημερίδας, που επιμένουν ότι μεταφέρουν με ακρίβεια όσα ειπώθηκαν από τον τέως υπουργό.
Spiegel: O Βαρουφάκης ετοιμάζει την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία»

Την ίδια ώρα, τα σχέδιά του για τη δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας», αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται συνέντευξη του πρώην υπουργού, το σχέδιο αυτό δεν αφορά κάποιο νέο κόμμα, αλλά ένα κίνημα κομματικής γραμμής που φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν «χωνευτήρι» όλων εκείνων που επιθυμούν να αναζωογονηθεί το πνεύμα της Δημοκρατίας στην Ευρώπη που αγαπούν.
Συντηρητικοί καλούνται να λάβουν μέρος στην «Ευρωπαϊκή Συμμαχία», ακόμη και τα μέλη του CDU της Μέρκελ, αναφέρει το Spiegel.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης προχωρά στην πρωτοβουλία αυτή με την ανησυχία πως πιθανόν η Ευρώπη να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών, όπως η Μαρίν Λεπέν.
Το Spiegel αναφέρει, μάλιστα, πως μια από τις επαφές που έχουν ήδη γίνει από πλευράς Βαρουφάκη, είναι με τον Γερμανό πολιτικό της Αριστεράς, Όσκαρ Λαφοντέν.

ΣΧΟΛΙΟ
Εισαγγελέας υπάρχει να τον κλείσει στην φυλακή για πάντα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.