Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Τσίπρας, που παραιτείται απόψε!

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Πλέον, αναμένονται .....

οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 20:00, κατά την διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων.

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης σημειώνει πως Πρωθυπουργός θα υποβάλλει την πρότασή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προτείνει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβριου.

Συνεδριάζει αύριο η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει αύριο, νωρίς το απόγευμα, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η προσφυγή σε εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου.

Τα βασικά σενάρια

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε νωρίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε μία συνάντηση που πιθανότατα έχει μεγάλη σημασία.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει σε εκλογές. Μένει να μάθουμε το πότε…

Τα βασικά σενάρια που διαρρέουν από το Μαξίμου είναι τρία: Εκλογές εξπρές μέσα στον Σεπτέμβριο, κλείσιμο της Βουλής και εκλογές το νωρίτερο τον Οκτώβριο, καθώς και αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης και εκλογές τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.