Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, οι αλχημείες του 2009 και ο «Τόλης ο Μάγκας»


Ακούω και διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι στην ΚΕΦΕ (την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) αρμόδια να αποφασίσει για το πώς θα γίνουν, που, κλπ οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ κατατέθηκε η πρόταση να δίνουν 20 ευρώ όσοι .....

ψηφοφόροι δεν επιθυμούν να γραφούν μέλη στις Τοπικές Επιτροπές και επιθυμούν να πάνε την ημέρα της εκλογής να ψηφίσουν τον αρχηγό της ΝΔ.

Από την άλλη ακούω ότι κάποιοι, εκ των οποίων και εκπρόσωποι υποψηφίων αντιδρούν θεωρώντας ότι όλοι μα όλοι πρέπει να ψηφίζουν δίνοντας το αντίτιμο των 2ευρώ.

Δηλαδή, με 2 ευρώ βγάζετε αρχηγό στη ΝΔ!! Και ρωτώ. Με τι σκεπτικό αντιδρούν, όσοι αντιδρούν στα 20 ευρώ; Το κάνουν άραγε χωρίς δόλο καλυπτόμενοι πίσω από τη θεωρία ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν μπορείς να ζητάς από ψηφοφόρους να πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό; Ή μήπως το κάνουν εκόντες-άκοντες για να καλύψουν πίσω από την δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία τη συνέχιση της «δολιοφθοράς» που είχε παρατηρηθεί στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 όταν τότε υποτίθεται ότι έγιναν όλα νόμιμα;

Και τούτο γιατί κανείς δεν μπορεί αν απαντήσει στο ερώτημα πως είναι δυνατόν ένας ψηφοφόρος που θέλει να εκλέξει τον αρχηγό του κόμματός του δεν επιθυμεί να γραφεί ως μέλος του κόμματος; Δηλαδή, επιθυμεί να ψηφίσει αλλά δεν επιθυμεί να είναι μέλος;

Αφού, υποτίθεται ότι ακόμα και αυθημερόν να πάει στην κάλπη θα δηλώσει, έτσι άλλωστε ορίζεται, τα στοιχεία του και θα εγγραφεί ως μέλος. Αυτό, βεβαίως υποτίθεται γιατί η παρακάτω ιστορία θα αναιρέσει το γράμμα του καταστατικού.

Και εξηγούμαι. Το 2009 η ΝΔ έκανε το μοιραίο, το τραγικό λάθος να αντιγράψει, ως συνήθως κάνει, τις ιδέες και τις προχειρότητες του αντιπάλου ΠΑΣΟΚ ήτοι τότε του Γιώργου Παπανδρέου και να εκλέξει αρχηγό από τη βάση. Όπως στο παρελθόν πολλές φορές έτσι δυστυχώς και τώρα η ΝΔ αντί να αποφασίσει με σοβαρότητα για τα του οίκου της αντιγράφει τις κάνει ο αντίπαλος, σήμερα ο Τσίπρας, και σέρνεται πίσω από αυτόν.

Όταν, όμως ο αντίπαλος καταστρέφεται μαζί με τις φαεινές του ιδέες η ΝΔ μένει με το «μουτζούρι» στο χέρι.

Τότε, λοιπόν, αντέγραψε τις αμερικανιές του Γιωργάκη και μετά που ο Γιωργάκης κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ, ότι απέμεινε, έλυσε τα του οίκου του ενώ η ΝΔ έμεινε μπερδεμένη να προσπαθεί να αποσαφηνίσει πως θα εκλέξει αρχηγό αφού ο τρόπος που υιοθέτησε το 2009 είναι και λάθος και διάτρητος.

Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές λόγω οικονομικής στενότητας άνοιξε εκλογικούς καταλόγους και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του να πάνε να γραφτούν κάποιες μέρες πριν και με βάση αυτούς τους καταλόγους έγινε η ψηφοφορία. Διαδικασία σωστή και καθαρή.

Η ΝΔ, σήμερα δεν μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο γιατί δυστυχώς την έωλη και διάτρητη διαδικασία του 2009 την έχει περάσει μέσα στο καταστατικό της. Προφανώς, εκείνοι που το έκαναν ήθελαν να είναι εσαεί αρχηγοί και αυτό τους βόλευε.

Και ποιοι θα απαντήσουν σήμερα στο γιατί και πως έγιναν οι αλχημείες το 2009; Και αν έγιναν από άγνοια, από την ατυχία της πρώτης φοράς ή από δόλο;

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν και από άγνοια και από τη ατυχία αλλά και από δόλο. Γιατί και τα τρία βόλευαν μία συγκεκριμένη κατάσταση.

Δηλαδή, ποιος θα απαντήσει και θα απολογηθεί τόσα χρόνια μετά γιατί τα τερματικά που είχαν στηθεί στα εκλογικά κέντρα «έπεσαν» το μεσημέρι που συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι για να ψηφίσουν με αποτέλεσμα ο κάθε βαλτός, ο κάθε χαβαλές ή ο κάθε κατευθυνόμενος να ψηφίσει και μία και δύο και τρείς και τέσσερεις φορές;

Και ποιος μπορεί σήμερα να εξασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο;

Ποιος είναι αυτός που μπορεί να αρνηθεί να πληρώνει ένα σεβαστό ποσό αυτός που θέλει να πάει να ψηφίσει εκείνη την ημέρα ώστε τουλάχιστον να περιορίσει την όρεξη κάποιων κακοπροαίρετων να κάνουν χαβαλέ, να αποφασίσουν για την τύχη μιας μεγάλης Παράταξης με όρους γηπέδου, η να κατευθύνουν ψήφους σε κάποιον υποψήφιο;

Και ποιος μπορεί να αρνηθεί την εξασφάλισης της αδιάβλητης διαδικασία βάζοντας ασφαλιστικές δικλίδες;

Γιατί, δυστυχώς αγαπημένοι οι αγνοί ψηφοφόροι της ΝΔ αυτοί οι οποίοι θέλουν να εκλέξουν τον αρχηγό τους με διαφάνεια και ευπρέπεια δεν γνωρίζουν ότι το 2009 έγινε το έλα να δεις.

Για παράδειγμα εγώ ο ίδιος ο οποίος επήγα να ψηφίζω και ουδείς μου εζήτησε ταυτότητα απέφυγα να δώσω τα πραγματικά μου στοιχεία και στο χαρτί που μου έδωσαν να συμπληρώσω, σαν να βρισκόμουν , στη Σοβιετία του 1970 εκεί που η δήθεν δημοκρατία και διαφάνεια, ήταν σικέ στην συμπλήρωση του ονόματός μου έδωσα πλαστά στοιχεία, στο τηλέφωνο έδωσα ενός φίλου μου και στη διεύθυνση μια παλιά διεύθυνση που έμενα ως φοιτητής.

Επειδή, αγαπητοί Νεοδημοκράτες επιθυμώ να πάω να ψηφίζω και σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές γιατί αγαπώ αυτό το κόμμα πιστεύω στην ύπαρξή του και όχι στη διάλυσή του και επιθυμώ να εκλέξω αρχηγό με διαφανείς και όχι διαβλητές διαδικασίες σας παρακαλώ εξασφαλίστε συνθήκες σοβαρότητας με οικονομικό τρόπο! και περιφρουρήστε αυτό το κόμμα από κάθε είδους δόλια φαινόμενα που τυχόν θα έλθουν να αποφασίσουν για μένα χωρίς εμένα.

Παρακαλώ απαιτήστε να ψηφίζουν όσοι επιθυμούν να είναι μέλη αυτού του κόμματος, μήπως επιτέλους απαλλαγεί αυτό το κόμμα και από τις μαιμούδες, να ψηφίζουν με την επίδειξη της ταυτότητας τους και ζητήστε - δεχθείτε να μπει ένα υψηλό αντίτιμο ώστε να περιοριστούν, οι βαλτοί, οι εγκάθετοι ή οι προβοκάτορες.

Ως μέλος και οπαδός αυτού του κόμματος ζητώ στον 21ο αιώνα τα προαπαιτούμενα.

Αλλιώς αυτή τη φορά θα πάω να ψηφίσω ως «Τόλης ο Μάγκας». Τα κλαρίνα, όμως θα αρχίσουν την επόμενη μέρα... σίγουρα!!

Ινστρούκτορας
www.tokentro.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.